За продаж “прослушки” кропивничанин заплатить 3400 грн

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Кропивницькому засуджено чоловіка, який налагодив незаконний збут спеціальних технічних засобів для негласного отримання інформації. Суд призначив кропивничанину покарання у вигляді штрафу 3400 грн.

Інформує Перша електронна з посиланням на прес-службу прокуратури Кіровоградської області.

“За державного обвинувачення прокуратури Кіровоградської області засуджено чоловіка, який незаконно розповсюджував на території регіону спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації. Зокрема, мешканець м. Кропивницький замовляв поштою з-за кордону спецтехзасоби, закамуфльовані під побутові предмети, і збував їх через Інтернет-аукціони.

У ході досудового слідства проведено експертизу вилученої апаратури, яка підтвердила її належність до спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, використання яких без відповідного дозволу заборонено на території України”, – йдеться у повідомленні.

Вироком Ленінського райсуду м. Кіровограда його визнано винним за ч. 1 ст. 359 (придбання та збут спеціальні технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України та, на підставі угоди про визнання винуватості, призначено покарання у виді штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (3400 грн).

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України попередили реалізацію на Кіровоградщині спеціальних технічних засобів, які приховано передавали отриману інформації на серверне обладнання, розташоване у РФ. Під час санкціонованих обшуків оперативники СБ України вилучили тридцять одиниць «шпигунського» приладдя. За інформацією спецслужби, сервера, на які передавалася інформація, належать російській компанії, що активно співпрацює з ФСБ. Прилади російського виробництва надавала зловмисникам можливість негласно прослуховувати розмови громадян України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар