Російське підприємство вимагає від “Світловодського кар’єроуправління” майже 2 млн рублів

Ілюстрація: центр медіарозслідувань "Прозоро"

Арбітражний суд Москви прийняв до судового розгляду справу за позовом ТОВ “Білддаймонд” до ТДВ “Світловодське кар’єроуправління” щодо стягнення боргів. Вручення світловодському підприємству документів по справі відбулось у Господарському суді Кіровоградської області, про що йдеться у відповідній ухвалі суду

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Виклик до московського суду для світловодців надійшов Господарському суду Кіровоградської області ще у червні 2017 року. Однак представники підприємства з’явились на серпневе засідання. Дізнатись про деталі судової справи, яку розглядають відносно “Світловодського кар’єроуправління” у Москві, з рішень кіровоградського суду неможливо. У вступній частині ухвал йдеться лише про те, що позов стосується стягнення 1 568 590,00 рублів на користь ТОВ “Білддаймонд”.

Інформацію про розпочату судову справу вдалось знайти у картотеці справ арбітражних судів Російської Федерації. Як виявилось, позов до світловодського підприємства ТОВ “Білддаймонд” подало ще в березні 2017 року. Справу до розгляду прийняли наприкінці травня. У серпні було проведено перше засідання, утім через неявку на нього української сторони Арбітражний суд Москви відтермінував розгляд справи до жовтня.

Сама позовна заява “Білддаймонда” в електронній справі відсутня. З оприлюднених рішень можна дізнатись лише, що підприємство позивається з вимогою стягнути борг по договору № 25-12 от 20.02.2012 року в розмірі 1 568 590 руб., відсотки за користування чужими грошовими коштами в розмірі 366 730,22 руб., а також витрати на оплату послуг представника у розмірі 60 000 руб.

Відповідно до відкритих даних Федеральної податкової служби РФ щодо держреєстрації юридичних осіб, приватних підприємців та фермерських господарств, ТОВ “Білддаймонд” працює з 2013 року з пропискою у Москві. Гендиректором товариства з 2017 року значиться Алібекова Шахум Магомедовна. Спектр видів діяльності російського підприємства доволі широкий: рослинництво, тваринництво, торгівля, будівництво, ресторанні послуги, виробництво бетонних сумішей, надання фінпослуг і т.д.

ТДВ “Світловодське кар’єроуправління” відоме в Україні підприємство, що спеціалізується на видобуванні та переробці граніту. Підприємство зареєстроване в смт. Власівка у Світловодську і розробляє Власівське родовище гранітів. Кінцевим бенефіціаром ТДВ “Світловодське кар’єроуправління” є Почесний громадянин Світловодська, депутат Кіровоградської обласної ради попередніх скликань Марон Іван Едуардович. Також він є контролером ТДВ “Об’єднання Дніпроенергобудпром”, у складі якого перебувають три заводи з виробництва буддеталей, металевих конструкцій, конструкцій швидкомонтованих будівель. Власником істотної участі у ТДВ “Світловодське кар’єроуправління” в реєстрі також вказаний Литвиненко Михайло Володимирович, депутат Світловодської міської ради шостого скликання, який, окрім цього, є підписантом ТДВ “Об’єднання Дніпроенергобудпром”. Загалом же у підприємства налічується ще 16 засновників. Додамо, що “Світловодське кар’єроуправління” працює з 1960 року і двічі змінювало форму господарювання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар