Трагічна річниця: три роки тому загинув кропивницький спецпризначенець Сергій Сєнчев

4 серпня 2014  року група 3-го окремого полку спецпризначенця отримала чергове завдання – взяти Савур- могилу. Ціною цієї операції стали життя 23-х українських військових, серед них і  заступник командира командира по роботі з особовим складом 3-го окремого полку спеціального призначення оперативного командування “Південь” Сухопутних військ ЗСУ Сергій Сєнчев.

Під час військового зіткнення української армії з сепаратистами за курган Савур-Могила поліг смертю героїв Сергій Сєнчев, який з моменту закінчення вищого військового училища з відзнакою з 1994 року ніс військову службу у кропивницькій частині, був тяжко поранений.

“Він міг не йти на штурм. Міг лишитися в штабі, але не зробив цього. Справжній офіцер, людина честі, завжди власним прикладом вчив бійців любити свою Україну, захищати її, а якщо доведеться, то і віддати життя”, – пише у Facebook кропивницька волонтерка Оксана Червоная.

Читайте також: Кропивницький знову прощався з героями (ФОТО)

Замполіту Сєнчеву, після кульових та осколочних поранень у черевну порожнину, було зроблено операцію в польовому шпиталі,  проте була необхідність транспортування пораненого героя до стаціонарного шпиталю у Дніпрі. Цієї дороги Сергій Сєнчев не пережив. Без батька залишилися двоє дітей.

Читайте також: Кропивницький волонтер розповіла про бій за Савур-могилу
Савур-Могила у 2014 році

Гора була взята українськими військами. 12 днів українські військові тримали оборону Савур Могили. Проте, внаслідок серпневого наступу російських військ, знову перейшла під контроль ДНР. Уночі 25 серпня полковник Ігор Гордійчук віддав наказ про відступ.

Вічна слава Герою!

Читайте також: Кропивницькому Герою встановили першу в Україні пам’ятну дошку з QR-кодом (ФОТО)

Довідка

Сергій Сєнчев народився 8 липня 1973 року у Донецьку в сім’ї військовослужбовця. Освіту здобував у школах та військовому суворівському училищі Свердловської області (у зв’язку з переведенням батька до нового місця служби), потім – у Донецькому вищому військово-політичному училищі інженерних військ і військ зв’язку, в Одеському національному університеті ім. І. Мєчнікова (спеціальність – психологія).

1994 року прибув для подальшого проходження служби у Кіровоград (в/ч А-0759), де відтоді постійно проживав із своєю сім’єю (дружина Сніжана, донька Євгенія (21 рік) та син Іван (12 років).

Його батько — військовослужбовець. У Свердловській області закінчив вище військове училище, згодом — Донецьке вище військово-політичне училище інженерних військ і військ зв’язку, Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, спеціальність — психологія, від 1994 року ніс військову службу в кропивницькій частині.

Заступник командира полку з виховної роботи, 3-й окремий полк спеціального призначення.

Зазнав важких кульових та осколкових поранень у черевну порожнину під час бою за висоту Савур-могила. Сєнчеву зроблено операцію в польовому шпиталі, помер під час транспортування до стаціонарного шпиталю у Дніпрі.

Похований на Рівненському кладовищі у Кропивницькому.

  • 14 листопада 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).
  • У рамках процесу декомунізації і з огляду на мужність та героїзм Сергія Сєнчева у захисті Батьківщини, одну з вулиць міста Кропивницький перейменували на його честь.

Читайте також: Три роки тому через зрадника загинула група спецпризначенців: у Кропивницькому вшанували пам’ять героїв

Поширити:

Залишити коментар:

коментар