Суд на Кіровоградщині скасував корупційне рішення сільради про виділення землі

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Судом задоволено позов Кіровоградської місцевої прокуратури до Гаївської сільської ради Кіровоградського району про визнання протиправним та скасування рішення сільської ради із земельних питань, прийнятого з порушенням вимог антикорупційного законодавства.

Підставою звернення до суду стало те, що спірне рішення сільради прийнято в умовах реального конфлікту інтересів.

Зокрема, депутат сільради всупереч антикорупційного законодавства проголосувала за прийняття рішення про надання згоди для розробки проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність своєї доньки. За скоєння вказаного правопорушення, чиновницю було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.172-7 КУпАП та призначено стягнення у виді 1700 грн штрафу.

Разом із цим для реального поновлення справедливості місцева прокуратура звернулася до суду з вимогою скасувати незаконне рішення органу місцевого самоврядування. Наразі позов задоволено у повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області          

Поширити:

Залишити коментар:

коментар