Домашні консерви “відправили” мешканку Світловодщини в лікарню

Ілюстрація: rkw-uk.com

30 травня, мешканку Світловодського району госпіталізували до центральної районної лікарні з попереднім діагнозом – ботулізм. Перші симптоми недуги жінка відчула ще 22 травня, на другий день після вживання в їжу м’ясної консерви власного виготовлення.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на Кіровоградський обласний лабораторний центр.

25 травня хвора звернулась за медичною допомогою до Олександрійської центральної лікарні, але вирішивши лікуватись за місцем проживання відмовилась від госпіталізації.

Лише 30 травня жінка звернулась до Світловодської центральної районної лікарні де була госпіталізована з попереднім діагнозом “ботулізм?”.

Перебіг захворювання лікарі ставлять як середній.

Спеціалістами Світловодського районного лабораторного відділення проведено епідеміологічне розслідування в ході якого встановлено, що залишки продукту та аналогічна продукція в родині відсутні. З членами родини провели роз’яснювальну роботу щодо небезпеки ботулізму.

1 червня до лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ “Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України” доставлена кров хворої для проведення діагностичного дослідження.

Наразі дослідження триває.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар