Житомирське підприємство продавало на Кіровоградщині пальне за підвищеними цінами

© euro-gas.com.ua

Кіровоградське обласне територіальне відділення АМКУ за зловживання монопольним становищем оштрафувало ПП “Укрпалетсистем”.

Про це повідомляє обласне відділення АМКУ.

Дії підприємства щодо економічно необґрунтованого підвищення роздрібних цін на скраплений газ як моторне пальне на автогазозаправочній станції в смт. Павлиш Онуфріївського району Кіровоградської області у період з 10.10.2015 року по 31.10.2015 року, визнано порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченим пунктом 2 статті 50, частиною 1 та пунктом 1 частини 2 статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку роздрібної торгівлі скрапленим газом як моторним пальним в територіальних межах Онуфріївського району Кіровоградської області, шляхом встановлення таких цін реалізації товару, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку, що призвело до ущемлення інтересів споживачів.

За вчинення вищевказаного порушення на Підприємство накладено штраф у розмірі 25 867 (двадцять п’ять тисяч вісімсот шістдесят сім) гривень.

Підприємство визнало факт вчинення порушення законодавства про захист економічної конкуренції та зобов’язалось сплатити штраф в повному обсязі до Державного бюджету України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар