На Кіровоградщині затримано злочинну групу, яка діяла на території 4 областей

Оперативниками обласного управління поліції, у результаті вдалої спецоперації викрито 8 учасників злочинної групи з ознаками організованості.

Нині доведено причетність підозрюваних більше ніж до десяти епізодів злочинної діяльності, скоєних на території Кіровоградської, Вінницької, Миколаївської та Черкаської областей. Серед вилучених речових доказів: оргтехніка, мобільні телефони, предмети антикваріату, бойові нагороди, а також зброя, набої, транспортні засоби та наркотики. Суму завданих збитків потерпілі обраховують у понад два мільйони гривень.

Для того, аби вирахувати організатора та сімох учасників злочинної групи, неодноразово судимих за розбої і грабежі, крадіжки, незаконне зберігання зброї та наркотиків, працівниками Управління карного розшуку Нацполіції області протягом кількох місяців проводилась напружена та копітка робота. Врешті, незважаючи на значний кримінальний «досвід» і численні заходи перестороги, вислизнути з поля зору оперативників у зловмисників так і не вийшло.

«За попередніми даними, організатором групи виступив 30-річний уродженець Ульяновського району. Раніше судимий за особливо тяжкі злочини громадян зовсім не збирався ставати на шлях виправлення. Більш того, під час перебування у в’язниці «відзначився» низкою скоєних телефонних шахрайств – на кшталт «ваш син у поліції».

Нові історії отримали початок влітку минулого року. Після звільнення, чоловік організував групу, до якої увійшли його друзі та знайомі.

Потерпілими від розбоїв і крадіжок в усіх випадках ставали заможні власники будинків. В їх помешкання вдиралися невідомі люди зі зброєю, із закритими масками обличчями. Тим, хто не погоджувався добровільно віддати заощадження та матеріальні цінності, погрожували розправою або ж безжально били.

У підсумку кілька родин позбулися наявної готівки, телефонів та планшетів, колекційних монет, нагород, золотих виробів.

Після скоєного зловмисники втікали. Для того, аби не привертати до себе уваги, з «розмахом» витрачали чужі гроші на значній відстані від дому. Але, незважаючи на це, працівникам поліції вдалося встановити їх особи.

Так, під час 15 санкціонованих обшуків у зловмисників було вилучено низку речових доказів, серед яких набої, предмет, схожий на пістолет, ножі, маски та рукавички, 5 автомобілів вітчизняного та іноземного виробництва», – розповів начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко.

За цими фактами розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 «Розбій» та ч. 3 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України.

За скоєне особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар