П’ятеро уродженців Кіровоградщини увійшли до списку найбагатших українців

П’ятеро уродженців Кіровоградщини потрапили до «Золотої сотні » – списку найбагатших українців.

Рейтинг склало і опублікувало видання «Кореспондент».

До «Золотої сотні» потрапили:

Юрій Косюк, 45 років

Статки:1,1 млрд $
Сфера: агробізнес, харчова промисловість

Уродженець села Червоне Кіровоградської області.

Йому належить компанія «Миронівський хлібопродукт». МХП займає 50 відсотків українського ринку курятини і реалізує м’ясо птиці під торговою маркою «Наша Ряба», ковбасні вироби під торговою маркою «Дружба народів», а також напівфабрикати «Легко!». До 2015 року Юрій Косюк планує збільшити капіталізацію МХП з початкових 1,7 млн. доларів до 5 млрд. З жовтня 2013 експортує товари до ЕС.

Віктор Поліщук, 37 років

Сфера: рітейл, нерухомість
Статки: 338 млн $

У біографії зазначає, що народився у Кіровоградській області. З його ім’ям пов’язані торгові мережі “Технополіс” та “Ельдорадо”. Після об’єднання двох мереж під брендом “Ельдорадо” компанія стала другим після “Фокстроту” гравцем на ринку за кількістю торгових точок. Крім того, йому належать торговельно-офісний комплекс “Гулівер”, відкритий у Києві восени 2013 року.

Віктор Карачун, 47 років

Статки: 261 млн. $
Сфера: рітейл

Народився у Липняжці Кіровоградської області. Один з трьох співвласників продовольчої мережі АТБ-маркет. Віктор Карачун, Геннадій Буткевич та Євген Єрмаков володіють рівними долями у бізнесі. За десять років мережа магазинів АТБ збільшилася у 10 разів. У 2003 році в 12 містах України працювали 85 супермаркетів, нині – 750 магазинів у 200 містах.

Олександр Кардаков, 49 років

Статки: 194 млн. $
Сфера діяльності: ІТ

Уродженець Світловодська. З 1990 року співзасновник і технічний директор компанії Інформаційні комп’ютерні технології, а за чотири роки очолив її. Зараз є головою наглядової ради компанії Октава капітал. Заснований Кардаковим фонд Освітні ініціативи ініціює програми для молоді та ІТ-фахівців.

Микола Янковський, 69 років

Статки: 155 млн. $
Сфера діяльності: фармацевтика, агробізнес

Народився у селі Покотилове, Кіровоградської області. З 1998 року почесний голова правління компанії ОАО Концерн Стирол. У 2010 продав свою долю у бізнесі Дмитру Фірташу, залишивши за собою фармацевтичний бізнес Стиролбіофарм. Займається сільським господарством і вкладає гроші у вітроенергетику Львівської області.

Крім того, до «Золотої сотні» увійшов Ігор Ніконов зі статками у111 млн. $ , який народився у Ташкенті, але виріс в Олександрії. Йому 49 років. Сфера діяльності: будівництво. Ігор Ніконов очолює будівельну компанії К.А.Н.Девелопмент. Найвідоміші проекти компанії – жилий квартал Комфорт Таун у Києві та самий великий торгово-розважальний комплекс в країні Ocean Plaza.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар