ГО “da Vinci” у Кіровограді: арт-терапія для дітей та лікувальне катання на конях (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Кіровограді відкрилася Громадська організація “da Vinci”, яка проводить арттерапевтичний комплекс занять із дітьми. Для першого заняття представники “da Vinci” відвідали будинок сімейного типу “Наш дім”. На момент зустрічі в будинку перебувало 6 дітей та 4 арт-терапевти.

“Уваги було вдосталь кожному вихованцю, – розповідає арт-терапевт організації Анастасія Вох, – На першому занятті ми спробували зацікавити дітей арт-технологією”.

Арт-терапія – це поєднання психології та творчості. “При роботі із дітьми використовувалася мова кольору, символів та образів замість звичної вербальної мови, – говорить Анастасія, – Дітям було цікаво працювати у незвичному форматі”.

Із допомогою фарб діти розкривалися. Вони не мали жодних обмежень: малювали руками, носами, губками, пензлями. Така терапія дала змогу виплеснути свої емоції, перебороти свої страхи та налагодити контакт із самим собою – зрозуміти свої думки, свої прагнення. “Діти відчували себе затишно, невимушено, йшли на контакт як із полотном, так із психологом, – додає арт-терапевт, – Коли роботу було завершено діти просили продовження, говорили про тематику наступних зустрічей”.

На десерт організатори влаштували взаємний боді-арт: діти розфарбовували один одного, вихователів і навіть організаторів.

На наступних зустрічах планується робота з тваринами (ймовірно, виставка собак), де діти зможуть побачити як дресирують собак і спробувати зробити це самим. А потім передбачено іпотерапія – діти будуть кататися верхи на конях.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар