На Кіровоградщині народна артистка України відбирала таланти для телепередачі “Фольк-music”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 3 серпня, у Кіровоградському районі відбувся відбірковий тур телепередачі “Фольк-music”, який особисто провела телеведуча, народна артистка України Оксана Пекун.

Як повідомив кореспондент Першої електронної, на Кіровоградщині було відібрано колективи на одну із буденних телепередач та на новорічний випуск.

“Візитку” на чергову телепередачу “Фольк-music” від Оксани Пекун отримали колективи “Павлинка” та “Ексампейя” і аджамський соліст Олександр Параниця, а виступити у новорічній програмі телепередачі “Фольк-music” народна артистка запросила фольклорні колективи “Кумоньки” та “Лянуца”, шанс на майбутнє у телепередачі отримали і солісти “На струнах душі”.

“Мені дуже сподобалися всі колективи. Звичайно, у кожного свої пісні, кожен має свій жанр, характер, але найголовніше те, що їх тримає і збирає українська народна пісня. І мені приємно, що на Кіровоградщині це дуже гарно зроблено і представлено цими колективами на відбірковому турі. З колективом “Ексампейя” ми познайомилися на фестивалі “Червона калина” у Кривому Розі, де вони стали переможцями. Вони одразу були відзначені, тому що такий сучасний рок-фольк – це нове направлення у нашій культурі. З народних автентичних колективів вразив, звичайно, аджамський колектив. Дуже вразив колектив із Нової Павлівки. Це саме той фольклор, який ми шукаємо. Це ті жінки, які співають і живуть цими піснями, відроджують фольклор. І дуже сподобалася пісня про вінець – такої у нас ще не було. Ми їздимо по Україні і шукаємо ту, єдину, неповторну, маловідому пісню, яка була б характерною для вашого регіону. Найцікавішим був колектив з Нової Павлівки і “Ексампейя”, – відзначила Оксана Пекун.

Вікторія Семененко для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар