Поранений олександріець отримав вищу недержавну нагороду “Народний Герой України”

Учасник АТО з Олександрії Олександр Мосулега отримав вищу недержавну нагороду “Народний Герой України”.

Нагородження бійця відбувалося учора, 15 липня, у холі Дніпропетровської лікарні ім. Мечникова, де він знаходиться після поранення, повідомляє Моя Олександрія.  На урочистій події були присутні бойові товариші, близькі родичі, лікарі, волонтери, журналісти.
48-річний Мосулега служить в 93-й механізованій бригаді. Провів кілька місяців, захищаючи донецький аеропорт. Раніше був контужений під час війни в Афганістані, інвалід третьої групи, комісований. Однак добровольцем пішов захищати Україну.
Осколкове проникаюче поранення грудної клітини з травмою внутрішніх органів Олександр отримав 14 червня цього року у Авдіївці під час обстрілу. Осколок, по суті, пошкодив легеню, перемолов кишечник і вирвав м’язи гомілки. За словами дочки Тетяни, батькові зробили п’ять операцій і мають зробити ще три. Також дочка зазначила, що сьогодні у тата вперше спала температура.
Відзнака “Народний Герой України” – недержавна нагорода, яка присвоюється за видатні заслуги у захисті країни і волонтерської допомоги збройним силам. Орденом з червоно-чорною стрічкою на колодці нагороджуються військові, з синьо-жовтою – волонтери та медики.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар