Лікар з Олександрії поєднує роботу й волонтерство (ФОТО)

Війна на Сході нашої держави не залишила в стороні нікого, в нас з’явились волонтери-підприємці, волонтери-політики, волонтери-психологи та волонтери-лікарі.

Одним з таких лікарів-волонтерів і є Сергій Степанович Дьячук – головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Волонтерською діяльністю Сергій Степанович почав займатись відразу після початку військових дій на Сході нашої держави. Саме він проявив ініціативу, яка була підтримана колективом центру. Потім почався пошук волонтерської організації, яка б доправляла допомогу на передову. Сергій Степанович говорить, що «Славутич» обрали з ряду причин: особисте знайомство з координатором формування Володимиром Конюшенком, а також імпонувало те, що допомога доправляється саме на передову та в підрозділи, де проходять службу вояки з Олександрії.

Але діяльність Сергія Степановича не закінчується лише ініціативою збору допомоги військовим, так він і сам не раз бував в зоні проведення антитерористичної операції та надавав допомогу солдатам.

Лікар-волонтер розповів, що, на жаль, держава не забезпечує військових належним спорядженням, спорядженням, їжею, ліками. І весь тягар лягає на волонтерські плечі, а ще потрібно воїнам України духовна та моральна підтримка, потрібно щоб їх пам’ятали ті, кого вони захищають.

Підтримує Сергій Дьячук контакти з медиками, які знаходяться в зоні АТО, спілкується з Арменом Нікогосяном, відомим медиком-волонтером, з яким познайомився в Дебальцевому.

Також варто виділити медичні заклади, які активно відгукуються на прохання про допомогу – відділ реанімації та гінекології першої міської лікарні, трудовий колектив стоматологічної поліклініки, студенти та викладачі медичного училища. Допомагають підприємці з ринку Айсберг, Центрального ринку, підприємці Горошин та Мариненко.

Координатор громадського формування «Славутич» Володимир Конюшенко відзначив, що працівники Центру первинної медико-санітарної допомоги міста Олександрія та особисто Сергій Дьячук завжди відгукувались на прохання про допомогу і кожну поїздку передають солдатам необхідні речі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар