Уночі “Люті бандерики” розгромили музей у Кіровограді (ФОТОРЕПОРТАЖ, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На Ніч музеїв у Кіровограді традиційно найгостиннішим був Кіровоградський обласний художній музей. Масштабне дійство, яке розгорталось на території всього музею з 16:00 і до півночі зібрало не тільки поціновувачів мистецтва, а й затримувало на місці тих, хто проходив мимо.

Між собою деякі жителі міста називають Ніч у обласному музеї – “Зустріти всіх”. Протягом кількох годин тут можна побачити давніх друзів та зустріти нових.

Ярмарки, майстер-класи, концерти, виставки – все це вмістила Ніч у музеї.

“Цього року до акції приєдналась сільська школа Бережинська загальноосвітня школа, – розповідає директор музею Тетяна Ткаченко. – Вони з четвертої години дефілювали тут у еко-сукнях. Окрім того, новими номерами є презентація одягу від імідж-центру “Ольга” та виступ молодіжного відділення вірменського товариства”.

Всі на ярмарку!

Від початку і поки горіли софіти біля музею діяла ярмарка, де можна було знайти все, чого душа забажає: прикраси, віночки, декоративні пляшки, іграшки.

Фантазії і творчості кіровоградців немає меж. Вони навчились навіть робити прикраси зі справжніх квітів. “Це справжні троянди, залиті у сферу. Є із підсніжниками. Одні лишились,” – каже продавчиня.

“Це щось цікаве, оригінальне. Такого не побачиш у кожному магазині,” – каже гостя Ночі Вікторія.

Прокидайся і співай

Традиційним елементом Ночі вже став “Вільний мікрофон” – територія неконтрольованої творчості. Всі охочі могли підійти до мікрофона і заспівати улюблену пісню.

“За вечір заспівали кілька десятків виконавців. Хоча всі вони підходили до мікрофона і два-три рази, – розповідає координатор Євгенія. – Більшість виконавців беруть участь в акції вперше”.

Серед учасників були як сольні виконавці (Макс Карт, Марія Моренко, Андрій Гардашніков), так і дуети, гурти (“Приходьте завтра”).

Місто засинає. Прокидаються люті бандерики і рокери.

Поверхом вище розмістились колективи, яким мало території “Вільного мікрофона”. До того ж у них є і свої прихильники, які прийшли на вечір заради їх пісень. Серед таких зірок колектив “Люті бандерики”. Юні виконавці на чолі із керівником колективу Євгеном Манженко змусили глядачів співати разом з ними. Як же відмовити таких харизматичним та ще й лютим бандерівцям? Революційні “Воїни світла” та “Гарі”, запальна ТІКівська “Вчителька” уже стали візитівкою колективу. Адже “Люті бандерики” наодноразово виступали на Поетичних каппінгах та на заходах у музеї. Але і цього разу вони знайшли чим вразити глядача: презентували прем’єрний кавер “Арсен-сен-сен” – композиція із прізвищем Аваков.

 

На зміну цим “Лютим бандерикам” прийшли рок-гурти, які уже в напівтемряві зіграли свої композиції на повну потужність.

Нічне музейне асорті

Попитом користувались і постійнодіючі експозиції. До прикладу, величезне полотно Коссака горація “Кривава неділя у Петербурзі 9 січня 1905 року” (написана того ж 1905 року) розміром 4 на 8 метрів виклакала захват у гостей Ночі.

Окрім того, діяли майстер-класи та інші розваги для гостей. До прикладу можна було дізнатись про свою долю, витягнувши випадкове передбачення або ж на кілька секунд стати шедевром.

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Фото автора

Поширити:

Залишити коментар:

коментар