На Кіровоградщині по-звірячому побили 13-річну дівчинку (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

6 квітня у селі Живанівка Компаніївського району Кіровоградської області сталася трагедія. Близько 15.40 год з села до районної лікарні привезли закривавлену 13-річну дівчинку Лілю. У неї була черепно-мозкова травма, пошкоджене око, перерізані сухожилля на руках. 

«З нею була мама. Дитина весь час плакала і трусилася від шоку, – розповіла кореспонденту Першої електронної газети медсестра Вікторія, яка того дня працювала у прийомному відділені. – Мене викликати вколоти їй знеболююче. Потім дівчинку направили в обласну дитячу лікарню. Мама сказала, що на дитину напав якийсь патлатий мужик».

Селом пронеслася чутка про появу маніяка. Ліля розповіла, що вона з другом Сергієм пішла в балку – мама послала гілок напиляти. А там з-за дерев вийшов незнайомий патлатий чоловік в сірій куртці, який відштовхнув хлопця (той впав і втратив свідомість), потім схопив пилку і побив нею дівчинку. Коли Сергій прийшов до тями, він побачив закривавлену Лілю і відвів її додому.

Протягом тижня оперативники розшукували маніяка, але все було марно. Як розповів Першій електронній начальник Компаніївського райвідділу міліції майор Володимир Кучер, діти описали нападника, але в результаті виявилося, що змальовані ними портрети зовсім не співпадають. Однаковий лише одяг – сіра куртка, темні джинси, печатка на руці.

Коли правоохоронцям і психологам нарешті вдалося знайти спільну мову з постраждалими, з’ясувалося, що ніякого маніяка в балці не було. «Дівчинка заявила, що на неї напав Сергій. Вона розповідала різні версії – то руками душив, то ліктями, то бив… Але на кожну з її розповідей у мене був контраргумент – слідів немає, синців не видно, – пояснив майор. – Я з нею цілими днями розмовляв, анекдоти і казки розказував, і віршики пригадували, і пісеньки разом співали. Робив усе, щоб вона почала мені довіряти і таки сказала правду. Бо ж доказів проти хлопця ніяких! Та вона мовчала».

Тим часом сам Сергій зізнався психологам, що подругу ледь не вбила її власна мама – Валентина. За його словами, жінка побачила як діти в балці курили сигарети, розлютилася і, схопивши пилку (перше, що потрапило під руку), побила доньку. А хлопця вона залякала погрозами і веліла всім розповідати історію про незнайомого патлатого чоловіка.

«У результаті слідчо-оперативних дій і перевірки на поліграфі, ми встановили, що винною у травмуванні дитини є саме її мама. Коли ми пояснили Валентині, що її вина є очевидною, вона написала щире зізнання», – каже Володимир Кучер. Проте вже наступного дня жінка звинуватила правоохоронців у психологічному тиску, погрозах і знущанні.

У селі також ніхто не вірив у те, що мама може таке вчинити зі своєю дитиною. У дитячому садочку, де працювала Валентини, її колеги запевняли кореспондента Першої електронної в тому, що жінка дуже добра і спокійна, зовсім не агресивна і всі діти в садку її люблять. Вона майстриня на всі руки – і ремонт в приміщенні зробила, і купу розвиваючих саморобок для дітей вигадала і змайструвала.

Сусідка Вікторія Пітенко теж підтвердила, що Валентина спокійна і неконфліктна людина, яка ніколи не ображала свою дитину. Натомість про Сергія селом ходили різні чутки (з хлопцями конфліктував, минулого року дівчинку побив), а продавчиня з сільського магазину стверджувала, що він у Лілі якісь гроші вимагав.

У школі кореспонденту Першої електронної розповіли, що Ліля з малозабезпеченої родини, працьовита, тиха, відповідальна і дуже любить свою маму – ніколи на неї не скаржилась. Сергія теж характеризували з хорошої сторони, хоча не заперечували, що ще рік-два тому він був проблемною дитиною.

«Опираючись на свідчення Сергія, показання поліграфа і зізнання самої Валентини, яке , до речі, є записаними на відео, ми встановили, що саме вона є винною у побитті дівчинки. Але Ліля навіть після перегляду цього відео заперечувала причетність мами. Казала: «Це не правда. Це не мама», – зазначив начальник Компаніївського РВ УМВС.

Тим часом Валентина звернулася за допомогою до журналістів. Вона запевняла, що не боїться розголосу і готова навіть виступити на телебаченні, бо не винна. І правда таки розкрилася – під час запису передачі «Один за всіх» на каналі СТБ.

Відеозапис передачі дивіться тут.

Світлана Томашевська, Перша електронна газета. Фото автора і з сайту СТБ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар