Відділ освіти Бобринецької РДА напорушував на 850 тис. грн

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Фахівці Держфінінспекції в Кіровоградській області під час ревізії фінансово-господарської діяльності відділу освіти Бобринецької районної державної адміністрації виявили фінансових порушень на загальну суму майже 850 тис.грн.

Так, у ході ревізії фінінспекторам пред’явлено документи про укладення угод між даною структурою, Українським фондом соціальних інвестицій (Фонд) та громадами м.Бобринця й с.Кетрисанівки на проведення капітальних ремонтів та робіт з енергоефективності (мікропроект) у навчальних закладах цих територій. Угодами визначено, що балансоутримувач – відділ освіти Бобринецької РДА, лише контролює в межах своєї компетенції хід його впровадження та приймає завершені роботи з поставленням їх на облік. Він не уповноважений здійснювати будь-які дії до завершення реалізації мікропроектів.

Проте під час контрольного заходу з’ясовано, що всупереч угодам відділ освіти безпідставно перераховував Фонду бюджетні кошти як внесок щодо реалізації мікропроектів на загальну суму 572,4 тис. грн.

Проводячи контрольні огляди фінінспектори виявили, що на час проведення ревізії роботи, зазначені угодами, не розпочаті, будь-яка проектно-кошторисна документація у відділі освіти Бобринецької РДА відсутня.

Крім цього, проведено покриття за рахунок коштів загального фонду видатків, які мають здійснюватися із спеціального фонду, на загальну суму майже 240 тис.грн. Зокрема фінінспекторами встановлено, що у НВК «Бобринецька гімназія-ЗОШ» затверджувались понаднормативні посади (вихователь, помічник вихователя).

Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів Бобринецького району.

Прес-служба Держфінінспекції в Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар