У Бобринці спробують здихатися аварійної башти

Завтра, 12 листопада у Бобринці спробують продати аварійну водонапірну башту.

Про це Першій електронній повідомив міський голова Бобринця Анатолій Могиленко.

Про потенційну небезпеку, яку приховує у собі аварійна споруда для прилеглих житлових будинків і розташованого під самою баштою дитячого майданчика, раніше вже повідомляла Перша електронна. Тоді, місць тому, міська влада пообіцяла якнайшвидше вирішити цю проблему.

Як пояснюють у міській раді зараз, за цей час міська влада замовила експертну оцінку стану споруди. Висновок «Кіровоградагропроекту» однозначний: враховуючи економічну недоцільність ремонту, а також враховуючи відсутність необхідності у функціонуванні об’єкту, його ремонт немає сенсу.

«Ми виставили башту на продаж під демонтаж, надійшла пропозиція від приватної особи. Але в останню мить людина передумала, адже для проведення демонтажу треба спецтехніка, якої у Бобринці немає», – пояснює Анатолій Могиленко.

Тим часом завтра, 12 листопада знову пройде конкурс з продажу башти. За словами посадовця, потенційний покупець вже подав заявку на придбання об’єкту. Його вартість оцінили у 5,6 тисяч гривень.

У міській раді зауважують, що договір продажу передбачає, що після придбання башти новий її власник повинен буде розібрати найбільш небезпечну її частину – напіврозвалену верхівку – протягом двох тижнів. До квітня він мусить повністю розібрати споруду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар