Продуктова істерія шириться Україною. Полички супермаркетів та магазинів шкіряться порожніми прилавками і люди вже почали масово скуповувати цукор та борошно… мішками. І така ситуація спостерігається не лише в Кіровограді, а й по всіх районах нашої області.
Перша електронна газета поцікавилася наскільки подорожчав цукор та борошно на Кіровоградщині за минулі три місяці.
Район |
Цукор |
Борошно |
||
Грудень 2014-січень 2015 року | Станом на 28 лютого | Грудень 2014-січень 2015 року | Станом на 28 лютого | |
Кіровоградський | 500 | 1600 | 350 | 500 |
Олександрійський | 700 | 1200 | 300-350 | 450-500 |
Олександрівський | 435-500 | 1000 | 250-300 | 500 |
Добровеличківський | 520-820 | 1100 | 350 | 460 |
Голованівський | 600-800 | 1200 | 320-380 | 440-600 |
Маловисківський | 460-700 | 900 | 300-350 | 400-450 |
Бобринецький | 550-600 | 1125 | 300-350 | 500 |
Знам’янський | 500-600 | 950-1100 | 320 | 450 |
Новгородківський | 450 | 1200 | 260 | 400-500 |
Новоукраїнський | 550 | 1250 | 350 | 600 |
Станом на 25 лютого 2015 року оптові ціни на цукор в Україні зросли до 12500 грн/т. Вартість товару за тиждень збільшилася в середньому на 29% порівняно з 18 лютого, коли ціна становила 9700 грн/т», – повідомляє прес-служба «Держзовнішінформу».
Євген Томашевський, експерт відділу агропромислового комплексу «Держзовнішінформу», вважає, що головною причиною подорожчання цукру є падіння курсу гривні по відношенню до іноземних валют. Саме це, за його словами, призвело до зростання цін на ресурси та матеріали, необхідні для весняно-польових робіт.