За рік на Олександрійщині 36 дітей стали сиротами

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За минулий рік 36 дітей в Олександрійському районі набули статус сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування і поставлені на первинний облік районної служби у справах дітей. Діти, що залишились без батьків, знайшли прихисток у сім’ях опікунів, усиновлювачів, прийомних родинах та дитячих будинках.

Як повідомив Першій електронній Ярослав Коряковцев, начальник служби у справах дітей Олександрійської РДА, приємною подією для району стало й створення дитячого будинку сімейного типу «Світанок» у с. Войнівка, до якого влаштували шестеро сиріт. На світ з’явилося ще й дві прийомні сім’ї, де нині виховується по одній дитині. Всього ж у дитбудинку і 13-ти прийомних сімей, які мешкають на території району, проживає 27 юних олександрійців.

Загалом (станом на початок року) на обліку служби перебувало 203 дитини, з них 44 сироти та 159 дітей, позбавлених батьківського піклування, 137 дітей перебуває під опікою громадян.

– Лише торік під опіку українців передано 32 дитини, ще четверо – усиновлені громадянами США. 17 дітей зняті з первинного обліку служби у справах дітей і передані до дитячих будинків сімейного типу по області та Україні. Двоє сиріт протягом минулого року забезпечені житлом. Четверо вилучено з біологічних сімей, із них двоє повернуто на виховання в сім’ї, а відносно двох – тривають судові розгляди, – насамкінець повідомляє Я. Коряковцев.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар