В Україні вводиться прикордонний режим з окупованими територіями

Ілюстративне фото

Уряд України ввів прикордонний режим з територіями Донбасу, контрольованими так званими ДНР і ЛНР, і окупованим Кримом. Постанова прийнята з метою підвищення рівня національної безпеки України, забезпечення безпеки громадян, захисту їх прав і свобод, законних інтересів і виходячи з принципів непорушності державного кордону, територіальної цілісності, політичної та економічної незалежності і суверенітету України.

Прикордонний режим почне діяти з 10 лютого цього року. Про це йдеться в постанові №38 від 30 січня, оприлюдненій на урядовому порталі сьогодні. На території ряду міст і районів на період АТО поширюється дія частини третьої статті 22 Закону України “Про державний кордон України”. Ця стаття передбачає можливість встановлення контрольованих прикордонних районів.

У постанові перераховані території наступних міст і районів: Донецьк, Авдіївка, Артемівськ, Вугледар, Горлівка, Дзержинськ, Дебальцеве, Докучаєвськ, Селидове Донецької області, Артемівський, Волноваський, Володарський, Костянтинівський, Красноармійський, Мар’їнський, Ясинуватський райони Донецької області, а також Лутугинський, Новоайдарський, Перевальський, Попаснянський, Слов’яносербський, Старобільський райони Луганської області. Крім того, це Богодухівський район Харківської області та Новотроїцький і Чаплинський райони Херсонської області.

В зоні проведення т.з. «антитерористичної операції» та окремих районах Херсонської та Харківської областей з 10 лютого уряд вводить прикордонний режим. Про це йдеться в постанові, оприлюдненій на урядовому порталі.

На період проведення «антитерористичної операції» дія частини третьої статті 22 Закону України «Про державний кордон України» буде поширена на територію таких міст і районів: Донецька, Авдіївки, Артемівська, Вугледара, Горлівки, Дзержинська, Дебальцевого, Докучаєвська, Селидового Донецької області; Артемівського, Волноваського, Володарського, Костянтинівського, Красноармійського, Мар’їнського, Ясинуватського районів Донецької області.

А також Лутугинського, Новоайдарського, Перевальського, Попаснянського, Слов’яносербського, Старобільського районів Луганської області; Богодухівського району Харківської області; Новотроїцького і Чаплинського районів Херсонської області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар