Лауреатами обласної премії імені Євгена Маланюка стали… (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

2 лютого  в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відбулася церемонія вручення обласної літературної премії ім. Євгена Маланюка.  Яу повідомив кореспондент Першої електронної газети, лауреатами  премії за 2014 рік стали:

– в номінації „Поезія (у тому числі драматичні твори і переклади)” – Антоніна Петрівна Царук за книгу «Мовчання бруньки»;

– в номінації „Проза (у тому числі драматичні твори і переклади)” – Анатолій Анатолійович Кримський за книгу «Обрубані рамена» (лауреат не зміг бути присутнім на церемонії вручення через погане самопочуття);

– в номінації „Літературознавство та публіцистика” — Оксана Олександрівна Гольник за книгу «Міф у художньому світі Євгена Маланюка».

Як зазначила під час промови лауреат премії Оксана Гольник, такі премії показують, що науковці у галузі лтературознавства потрібні. “Адже, як доводять останні події, там, де закінчується культура – починається пропаганда.

Перший заступник голови Спілки письменників України Володими Шовкошитний зазаначив, що сьогодні літературна творчість важлива як ніколи. “Я пройшов три революції, був активним їх учасником. І я помітив, що  кожній палатці були романтики, на барикадах – романтики, на сцені – прагматики. Коли у раді першого скликання було 18 письменників (в основному поетів), ми здобули незалежність. Коли лишився один Яворівський – ми втратили все, що могли втратити”, – зазначив Володимир Шовкошитний.

Довідка. На Кіровоградщині, малій Батьківщині письменника, рішенням обласної ради від 19 квітня 2002 року №13 засновано обласну літературну премію імені Євгена Маланюка, вручення якої відбувається щорічно 2 лютого у день його народження. Премія є творчою відзнакою, якою нагороджуються літератори Кіровоградської області за високохудожні твори, спрямовані на ствердження гуманістичних ідеалів, збагачення історичної спадщини народу, державотворення та демократизацію суспільства.

Автору твору-переможця надається звання „Лауреат обласної літературної премії імені Євгена Маланюка”, вручаються диплом установленого зразка, нагрудний знак лауреата, почесна відзнака обласної ради і обласної державної адміністрації — скульптура „Степовий орел” та грошова частина премії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар