Кіровоградські безпритульні «оточили» міськраду (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
© ілюстрація

Активісти, члени громадських організацій, чиновники та безпритульні зібралися сьогодні, 28 листопада, під стінами кіровоградської міськради.

Безхатченків привабила ідея теплого запашного супу, активістів – бажання нагадати міській владі, що наближаються морози і вже час подбати про соціально незахищені верстви населення. Особливо – про людей, які змушені зимувати на вулиці.

Поспілкуватись з безхатченками та кіровоградськими активістами вийшов Сергій Васильченко, перший заступник секретаря міськради. Він пояснив, що немає нічого проти будівництва закладу для людей, які потрапили у скрутну життєву ситуацію. Проте більшість депутатів вперто не хочуть голосувати за це рішення на сесії міськради. За словами Васильченка зараз депутати проводять збір підписів серед кіровоградців проти того, щоб поряд з їхніми будинками, дитсадками та школами знаходився центр для безпритульних.

Не зважаючи на те, що у 2009 році на сесії міськради було розглянуто і підтримано законопроект «Про створення Кіровоградського центру обліку та тимчасового перебування бездомних осіб», приміщення під реалізацію цього проекту так і не виділили. ГО «Флора», «Територія успіху» та КОБО «Нове покоління» вже не вперше намагаються спонукати міську владу до дії на користь громади, та поки що їхні старання залишаються марними.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар