До Росії незаконно вивезли 40 українських силовиків. Серед них є боєць з Кіровоградщини

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Російська правозахисниця і засновниця інтернет-проекту «Вантаж 200 з України в Росію» Олена Васильєва у своєму блозі опублікувала список із 40 українських силовиків, які були вивезені на територію РФ так само, як і льотчиця Надія Савченко.

Про це повідомляє сайт ТСН.

Серед сорока вивезених силовиків під номером 28 – кіровоградець Тарас Карпа.

Боєць Кіровоградського 3-го полку спеціального призначення Карпа Тарас Степанович (1989 р.н.) 29 липня був відправлений на завдання в район Сніжного Донецької області. Поблизу села Латишево його загін потрапив у засідку. Врятуватися вдалося лише чотирьом бійцям. Про долю своїх бойових побратимів вони нічого не знали.

У вересні терористи ДНР оприлюднили список з 408 українських військових, які наразі перебувають у них в полоні. Серед полонених було два кіровоградських військових – Карпа Тарас  та Гришин Сергій.

Правозахисниця Васильєва заявила про те, що якщо Росія захопила українських бійців, як військовополонених, то бої з Україною йдуть вже як мінімум три місяці, що не відповідає офіційним заявам глави РФ Володимира Путіна.

«Якщо люди вивезені проти їхньої волі, і вони утримуються в СІЗО – то керівник Слідчого комітету Путін займається викраденням людей», – додала правозахисниця, уточнивши, що також володіє списками українців, «які були відвезені людьми Рамзана Кадирова в рабство у Чечню». Також Васильєва вказала повні імена полонених, з родичами яких їй вже вдалося зв’язатися, і опублікувала повний перелік силовиків, незаконно вивезених в РФ.

Зі знімками та інформацією про вивезених українців можна ознайомитися тут.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар