Долинська: щоб не було холодно… відключимо воду

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Мешканці Долинської, що на Кіровоградщині, організовані активістами незалежної профспілки “Трудова солідарність”, захопили міську раду. 

Причина – ряд наболілих проблем в сфері житлово-комунального господарства.

Тарифи на опалення в Долинській – одні з найвищих в Україні, а якість послуг залишає бажати кращого. Разом із тим, жителі не можуть перейти на індивідуальне опалення. А постачанням тепла в оселі містян займається приватний монополіст – «Долинські об’єднані мережі».

Протестувальники (в основному ті, хто ризикнув перейти на індивідуальне опалення) вимагають дозволити переходити на індивідуальне опалення всім охочим, встановити справедливі тарифи на комунальні послуги, насамперед – на опалення, скасувати незаконні судові рішення щодо боржників та відкликати судових виконавців і провести справедливе розслідування діяльності «Долинських об’єднаних мереж».

Наразі до озвучених проблем можуть долучитися й нові. Послуги водозабезпечення та водовідведення місту Долинська надає Криворізький гірничо-збагачувальний комбінат. А майже вісімсот його працівників ще з початку літа не отримують зарплату. І вчора, 12 листопада, вони офіційно попередили владу про те, що якщо з ними не розрахуються найближчим часом, на роботу не вийдуть.

Тож Долинська може залишитися ще й без води. Щоб залагодити ситуацію, з керівництвом комбінату зустрілися голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко та керівники профільних управлінь ОДА. Проте вихід один – чекати рішення про фінансування комбінату в Кабміні. Адже балансоутримувачем підприємтва є держава.

З використанням матеріалів сайту «Страйк».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар