На Кіровоградщині виявили 61 порушника правил полювання

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Упродовж 2014 року за порушення правил полювання притягнуто до адміністративної відповідальності 61 особу, на яких накладено штрафів на суму 7 004 грн., стягнено – 6596 грн. Відповідно до кількості складених протоколів найбільше порушень – 18 – виявлено працівниками ДП «Компаніївський лісгосп».

За даними сектору мисливського господарства обласного управління лісового та мисливського господарства, найбільш розповсюдженим серед виявлених є порушення пункту 1 статті 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», а саме полювання без належного на те дозволу.

Сезон полювання 2014/15 років, котрий розпочався 9 серпня полюванням на пернату дичину триває. Добувати пернатих дозволено до 30 листопада. Починаючи з 1 листопада відкрито також полювання на диких парнокопитних тварин – козуль, кабанів та оленів, яке закінчиться 28 грудня.

Як свідчать результати роботи спеціалізованих рейдових бригад, до складу яких входять представники державної лісової охорони, право- та природоохоронних органів і єгерська служба користувачів мисливських угідь, не всі мисливці полюють за встановленими правилами, повідомляє Першій електронній прес-служба Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар