Смерть дворічної дитини від алкоголю – на контролі прокуратури

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Прокуратура Кіровоградської області тримає на контролі хід розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом смерті дворічного мешканця Устинівки.

Дитина померла за досить дивних обставин.

24-річна мати малолітнього разом із 19-річним співмешканцем та численними друзями впродовж двох днів у власному помешканні вживали алкогольні напої. Уваги трьом малолітнім дітям 2011, 2012 та 2013 років народження, не приділяли.

Близько першої години ночі співмешканець виявив, що Олександр не дихає, а від нього відчутний запах алкоголю. Через годину дитина померла. За висновком фахівця, попередня причина смерті: «алкогольна інтоксикація».

Прокуратурою Устинівського району за фактом злісного невиконання матір’ю своїх обов’язків стосовно сина, що призвело до його смерті, розпочато кримінальне провадження за ст. 166 КК України. Санкція статті передбачає покарання до 5 років позбавлення волі.

Щодо двох інших дітей – соціальними службами їх у матері відібрано та поміщено до лікувального закладу. Одночасно проводиться збір матеріалів для подання позову про позбавлення матері батьківських прав.

Крім того, встановлено що вказана сім’я перебувала на обліку в уповноважених службах як неблагополучна. Однак, посадовцями належних заходів щодо запобігання трагедії не вжито, тому прокуратура надасть правову оцінку такій бездіяльності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар