Артефакти Великої Вітчизняної чекають в Новоукраїнському музеї (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Виставка артефактів Великої Вітчизняної війни, наданий новоукраїнським художником і пошуковцем Анатолій Карабуля, що наразі проходить у Новоукраїнському районному музеї.

Із задоволенням розповідає про кожен фронтовий атрибут, його походження, використання та призначення в роки Великої Вітчизнянної війни директор музею Микола Гаращенко, історик за фахом та дослідник за покликанням.

Говорячи про унікальність експонатів, варто зазначити, що основу фондового зібрання становлять, переважно, типові предмети: нагороди, зброя, форма одягу, предмети фронтового побуту, документи військового часу. Проте в основу концепції комплектування фонду покладено особистісний, персональний підхід у відборі матеріалів, тому багато типових предметів набувають реліквійного характеру, а часто стають по-справжньому унікальними.

Музейні колекції вже переглянуло чимало дорослих та юних відвідуачів: і місцевих, і приїжджих. Зібрані тут артефакти Великої Перемоги не просто знайшли свої місце серед експонатів Великої Вітчизняної війни, а яскраво доповнили їх.


Районний музей несе культурно-виховне значення, його по-праву можна назвати центром духовності історії, яка починається з давнини і закінчуються нинішніми подіями.

Цікавість гостей викликає і виставка фотоматеріалів з передової на Сході країни, де сьогодні несуть службу земляки-новоукраїнці. Оживляють експозиції фотофакти – роботи місцевих волонтерів та армійські предмети передані з війни бійцями батальйону «Айдар».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар