Станом на 1 жовтня п.р. господарствами всіх категорій зернові та зернобобові культури (включаючи кукурудзу) скошено й обмолочено на площі 595,8 тис. га, що складає 74,5% площі посіву зернових культур, посіяних під урожай 2014р. (торік – 66,5% таких площ).
Із зібраної площі одержано 2501,1 тис.т зерна (у початково оприбуткованій вазі), що на 13,4% більше ніж на 1 жовтня 2013р., у т.ч. сільськогосподарськими підприємствами намолочено 1971,4 тис.т (на 15% більше), господарствами населення – 529,7 тис.т (на 8,1% більше).
Виробництво озимих зернових культур склало 1397,7 тис.т (55,9% обсягу зібраного зерна), що на 0,6% менше ніж на початок жовтня 2013р.
Станом на 1 жовтня п.р. зібрано 1103,4 тис.т ярих зернових культур, що на 38,2% більше ніж на початок жовтня 2013р., з них 840,2 тис.т – кукурудзи на зерно (в 1,5 р.б.). Зростання обсягу виробництва кукурудзи зумовлено збільшенням площі збирання – 172,2 тис.га (в 1,5 раза або на 55,9 тис.га) та середньої врожайності кукурудзи на зерно – 48,8 ц з 1 га (на 0,8 ц з 1 га на 1,7% більше минулорічної).
Швидкі темпи збирання соняшнику (зібрана площа в 2,2 р.б. ніж на 1 жовтня 2013р.) зумовили значне зростання (в 2 рази) загального виробництва цієї культури (отримано 900,7 тис.т насіння соняшнику у початково оприбуткованій вазі).
Ріпак (озимий і ярий) зібрано на площі 49,5 тис.га (98% площ, що підлягають до збирання), його валовий збір становив 111,2 тис.т, що на 13,1% менше ніж на 1 жовтня 2013р., а середня врожайність – 22,5 ц з 1 га (торік – 24,5 ц з 1 га).
Усіма категоріями господарств накопано 542,3 тис.т картоплі, що на 24,8% більше ніж на 1 жовтня 2013р. за рахунок підвищення середньої врожайності з 109 ц до 135 ц з 1 га. Виробництво овочів відкритого ґрунту (208,7 тис.т) зросло проти минулорічного на 13,6% за рахунок збільшення урожайності на 20 ц з 1 га (склала 136 ц з 1 га).
Загальне виробництво плодоягідної продукції зменшилося проти 1 жовтня 2013р. в 1,5 раза (за рахунок зменшення середньої врожайності з 1 га площі насаджень у плодоносному віці на 27,3 ц або в 1,5 раза) і становило 16,8 тис.т. Господарствами населення одержано 99,7% обсягу виробництва картоплі, плодів та ягід – 99,1%, овочів – 98,7%.