Журналіст судиться з головою Олександрівської РДА

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Голова Олександрівської районної державної адміністрації Сергій Шпирка, який виступає відповідачем по цивільній справі на позов олександрівської журналістки Галини Шевченко, ніяк не може визначитися, давав він інтерв’ю з приводу інциденту, що трапився 8 червня на березі річки в селі Бірки і до якого причетний його син, журналістці газети „України-Центр” Олені Нікітіній, чи ні.

Це видно з його заперечення, що надійшло в Олександрівський районний суд, який розглядає цю справу. Спочатку Сергій Шпирка пише, що „не давав інтерв’ю особисто кореспонденту газети “Україна-Центр” Олені Нікітіній, а далі стверджує, що „не давав дозволу на його (інтерв’ю) публікацію, тим більше у вільному перекладі автора російською мовою…”.

Нагадаємо, журналістка Галина Шевченко звернулася до суду з позовом до Сергія Шпирки про захист гідності і честі та відшкодуванням моральної шкоди. Приводом до цього став коментар Сергія Шпирки стосовно подій, пов’язаних з його сином та відпочивальниками 8 червня на березі річки у селі Бірках. У статті „Власть новая, а замашки старые?”, опублікованій 26 червня 2014 року, він стверджував, що в Бірках була присутня і Галина Шевченко, яка вела відеозйомку конфлікту. Позивачка стверджує, що того дня ні в Бірках, ні навіть в Олександрівці її не було, до того ж вона ніколи не мала відеокамери. А головне – вона чітко знає журналістські правила й ніколи не дозволила б собі фотографувати або (за наявності відеокамери) робити відеозйомку будь-якої особи без її дозволу.

Уже відбулося три, з врахуванням першого – попереднього, засідання суду. Але поки що навіть свідки по справі не опитувалися. Вони та позивачка вже почали підозрювати, що всі звинувачення на свою адресу Сергій Шпирка хоче перекласти на газету „Україна-Центр” та журналістку Олену Нікітіну. Хоча Галина Шевченко на кожному засіданні повторює, що претензій ні до видання, ні до колеги не має.

Наступне, четверте, засідання суду призначене на 7 листопада. Цю дату суддя Олена Комлач чомусь погодила лише з захисником Сергія Шпирки, зовсім не зважаючи на присутність у залі і думку позивачки, повідомляє кореспондент Першої електронної.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар