Кіровоградські рятувальники ліквідовуватимуть бандитські «подарунки» (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На світанку 17 жовтня піротехнічний розрахунок, фельдшер медсанчастини та екіпажі інженерної й спеціальної техніки Управління ДСНС Кіровоградщини у кількості 13 чоловік відбули для виконання завдань з очищення звільнених територій від вибухонебезпечних предметів, а також виконання інженерно-технічного облаштування оборонних рубежів, аварійно-рятувальних та відновлювальних робіт на об’єктах і системах життєзабезпечення населених пунктів Луганської та Донецької областей.

До рятувальників зведеного загону звернувся заступник начальника управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Вадим Янішевський, який наказав сумлінно виконувати покладені на них завдання, не забувати про дисципліну та повернутись живими й здоровими.

Уже традиційно бійців проводжали урочисто, біля каплиці Пресвятої Богородиці протоієрей Євгеній Назаренко освятив від’їжджаючих та разом із ними здійснив молитву заступниці рятувальників – Божій Матері, у якій просив не лише за військових, що їдуть виконувати свій обов’язок, ризикуючи власним життям, а й за їх матерів та дружин, за мир і спокій у державі, за припинення кровопролиття, за розквіт України.

Від початку виконання робіт на території Донецької та Луганської областей, рятувальники ДСНС України вже розібрали 96 завалів будинків, вивезли майже 3 тисячі тонн зруйнованих будівельних конструкцій, розчистили 118 кілометрів вулиць та доріг. Піротехнічні підрозділи обстежили 1 тисячу 400 га території, виявили та вилучили більше 24 тисяч вибухонебезпечних предметів, повідомляє Першій електронній прес-служба управління ДСНС в Кіровоградській області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар