Подорожчали майже всі продукти та фармацевтична продукція. А заразом піднялися й тарифи

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На споживчому ринку Кіровоградської області в вересні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,9%. Найбільше подорожчали сало та яйця (на 17% та 11,5% відповідно). На 5,7–0,9% зросли ціни на фрукти, шоколад, олію оливкову, молоко, інші продукти харчування, хліб, рис, кондитерські вироби з цукру та борошна, м’ясо та м’ясопродукти, сири, сметану, безалкогольні напої, макаронні вироби, рибу та продукти з риби, маргарин, харчовий лід і морозиво, олію соняшникову.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 3,4%. У т.ч. тютюнові вироби – на 4,6%, алкогольні напої – на 1%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в цілому на 0,5% відбулося за рахунок підвищення ціни на скраплений газ на 11,5%.

Подорожчання в сфері охорони здоров’я на 2,5% насамперед зумовлено зростанням цін на фармацевтичну продукцію на 4,2%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 4,5% пов’язане зі зростанням вартості палива та мастил на 5,2%, перевезень автодорожнім пасажирським транспортом на 4,8%, автомобілів на 4,6% У той же час на 1,5% знизилася плата за перевезення пасажирським залізничним транспортом.

Зростання тарифів у сфері зв’язку на 0,9% відбулося за рахунок підвищення абонентної плати за користування телефоном на 7%.

Крім того, на 4,7–1,7% підвищились ціни на аудіотехніку, фотоапаратуру та обладнання для обробки інформації, домашній текстиль, побутову техніку меблі та предмети обстановки.

Загалом із початку року індекс зростання цін зафіксовано на рівні 115,5%, повідомляє обласне управління статистики.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар