На козацькі розваги збиралися новгородківці (фото)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Свято «Козацькі розваги», на яке зібралися громадськість селища, учні навчальних закладів та козаки Новгородківського полку «Козаки Інгулу» пройшло в Новгородці біля Свято-Троїцького храму.

Зі святом присутніх привітали голова райдержадміністрації Андрій Кочерга, голова районної ради Олександр Горбенко, селищний голова Олександр Сириця та отаман «Козаків Інгулу» Новгородківського району Володимир Ковальов.

Новгородківці позмагалися в 5 конкурсах: утримання ваги на час; прогулянка фермера; боротьба на поясах; армспорт та перетягуванні канату. Усі учасники «Козацьких розваг» не шкодували сил та самовіддано долали перешкоди, які підготували для них організатори. Наші хлопці ще раз підтвердили, що «Козацькому роду – нема переводу!». А брали участь у змаганнях учні НВК №1 тапрофесійно-технічного училища №36, вихованці спортивно-патріотичного клубу «Егіда» і працівники рятувальної служби.

Упродовж свята своїм співом гостей розважали: фольклорний ансамбль «Чарівниці» Петрокорбівського сільського будинку культури (керівник Т.Гончаренко); учні професійно-технічного училища №36 Н.Козаченко, А.Басюк та керівники гуртків художньої самодіяльності цього ж училища П.Бершадський та Я.Шевченко; аматор районного будинку культури О.Гопак.

Усіх присутніх та гостей свята частували смачною козацькою кашею, яку приготували для них кухарі дитячого садочка «Світанок» за кошти селищної ради, а учні професійно-технічного училища №36 пригощали всіх пельменями.

Щасливий дитячий гомін і сміх, радісні обличчя дорослих та веселий спів під ясним сонцем золотої осені створили незабутню атмосферу свята. Присутні із захопленням спостерігали за всім, що відбувалося на святі, розважалися під час проведення різноманітних ігор та конкурсів. Свято вдалося на славу – дуже сподобалося і дітям, і дорослим.

Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і настільки щиро й урочисто відзначали свято Покрови, що впродовж століть в Українi воно набуло ще й козацького змісту і отримало другу назву – Козацька Покрова. Днями Указом Президента визначено, що на свято Покрови в Україні відзначається ще й День її захисника. Тож святі традиції відроджуються.

Ольга Лісова для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар