Як у Кіровограді отримати компенсацію на оплату послуг ЖКГ?!

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Щоб отримати компенсацію на оплату житлово-комунальних послуг можуть мати, середньомісячний сукупний дохід сім’ї за попередні шість місяців не повинен перевищувати величини прожиткового мінімуму для родини, який визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення. До складу сім’ї входять особи, які зареєстровані у житловому приміщенні.

Для призначення компенсації мешканцям міста Кіровограда необхідно звертатися до управлінь праці та соціального захисту населення виконкомів Ленінської (вул. Дворцова, 53/69, тел. «Гаряча лінія» – 24 07 85) та Кіровської (вул. Академіка Корольова, 11, тел. «Гаряча лінія» – 37 07 39) районних у місті Кіровограді рад з відповідною заявою – повідомляє прес-служба міської ради.

У заяві зазначаються дати народження, паспортні дані, реєстраційні номера облікових карток платників податків усіх зареєстрованих у приміщенні осіб та види отримуваних ними доходів за попередні шість місяців.

До заяви додаються: довідка про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб; довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої в приміщенні (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги); документи (орігінали), які засвідчують особи всіх членів сім”ї (паспорти, свідоцтва про народження) та реєстраційні номера облікових карток платників податків усіх зареєстрованих у приміщенні осіб, копії трудових книжок (для осіб, які не працюють).

Розмір компенсації розраховується як різниця між розміром плати за комунальні послуги в межах норм споживання (з урахуванням пільг та субсидій) після підвищення цін і тарифів відповідного платежу, який сім’я сплачувала до зміни цін і тарифів на послуги. При цьому застосовується норма володіння чи користування загальною площею житла та норми споживання комунальних послуг, з урахуванням яких призначається субсидія.

Надання компенсації припиняється, якщо заявник не оплачує комунальні послуги (крім випадків, пов’язаних із затримкою заробітної плати, пенсії, тощо, яка має підтверджуватися відповідними документами) – з місяця, в якому надійшло відповідне подання підприємства, яке надає ці послуги, приховав або свідомо подав недостовірні дані про доходи та склад осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні, що вплинуло на призначення компенсації і її розміру – з місяця, в якому виявлено порушення.

Якщо надання компенсації припинено через несплату за спожиті комунальні послуги, сім’я набуває право на отримання з місяця, який настає за місяцем подання документів, що підтверджують погашення заборгованості, яка виникла за період отримання компенсації.

Компенсація розраховується з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду 2014/2015 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар