Майже 100 млн. грн. бюджетних коштів використали на поліпшення державних дач

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) за фактом використання посадовцями Міністерства регіонального розвитку 96 млн. грн. бюджетних коштів не за цільовим призначенням.

Правопорушення виявили працівники відділу захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері Генеральної прокуратури України під час перевірки законності витрачання Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України бюджетних коштів на протизсувні та берегоукріплювальні роботи.

Зокрема, установлено, що у 2011-2012 роках посадовці Міністерства делегували повноваження Кримському республіканському підприємству «Протизсувне управління» та визначили його одержувачем коштів і замовником робіт із берегоукріплення та протизсувних робіт на Чорноморському узбережжі Криму в районі селища Форос для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного характеру. Однак, виділені з бюджету кошти в сумі 96 млн. грн.. використано не за цільовим призначенням, а на поліпшення умов експлуатації державних дач та якості послуг з курортного обслуговування.

Як повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ
Генеральної прокуратури України, відомості про зазначене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар