На Кіровоградщині стартували військові навчання під гаслом: «Любиш Україну – вчись перемагати!»

Понад 300 школярів, студентів та місцевих жителів взяли участь у військовому навчанні під гаслом «Любиш Україну – учись перемагати!», яке відбулося сьогодні в місті Бобринці на стадіоні «Олімпієць».

Ідея та організація навчання належить народному депутату України Станіславу Березкіну.

«Я покликав вас зі своїми друзями, колегами, щоб провести молодіжно-військовий лікбез. Щоб ви навчилися захищати своє життя та подбали про життя своїх рідних в умовах, коли Росія веде війну з Україною. Будемо сподіватися, що до найстрашнішого не дійде. І разом з тим – будьмо готові до всього. Щиро бажаю, щоб навички із самозахисту усім нам не знадобилися!», – сказав народний депутат, відкриваючи навчання.

Станіслав Березкін розповів, що добре знає, що таке установка «Град», бо сам був командиром розрахунку БМ-21 «Град», служив у містечку Остер у знаменитій навчальній дивізії «Десна».

Інструктори, а це представники громадських організацій (Української Спілки ветеранів Афганістану, Товариство сприяння обороні України, «Спільна дія», Кіровоградська народна дружина) вчили учасників збирати та розбирати автомати, кидати гранати, заряджати магазини, стріляти, а також ділилися основними правилами надання першої медичної допомоги.

Лілія Ніколенко, вчитель старшокласників Бобринецької школи №5 зазначила, що подібні навчання дуже корисні для школярів, особливо у нинішніх умовах, коли відбувається війна на Сході. «Сьогодні у школі дітям викладається предмет «Захист Вітчизни», навіть збільшили години викладання, але проблема в тому, що у школах фактично відсутні макети зброї, один-єдиний тир, який був у Бобринці закритий. А на подібних заходах діти мають можливість не тільки потримати в руках зброю, а й повчитися стріляти, а також отримати елементарні знання про те, як надати допомогу та як вижити в надзвичайних ситуація», – зазначила вчитель.

Усі бажаючі мали можливість приміряти бронежилети, які завтра відправлять в зону АТО, щоб захистити життя українських військових.

16-річний Владислав Фомін вперше одягнув 12-кілограмовий бронежилет і пробіг у ньому коло на стадіоні. «Дуже важко і 40 кілометрів я б, мабуть, у ньому не зміг пробігти», – ділиться хлопець.

Усі учасники військового навчання після його завершення мали можливість спробувати солдатську кашу.

Заняття із самозахисту відбуватимуться у Кіровоградському, Вільшанському, Новоукраїнському, Добровеличківському, Компаніївському районах Кіровоградської області протягом вересня-жовтня 2014 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар