«З ким ти воюєш? А він каже: – «З Росією!»

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Син Галини Гомон, із Помічної Добровеличківського району, понад три місяці служить в зоні проведення антитерористичної операції. Матері телефонує рідко, тож жінка навіть і не знає, де він та в яких умовах живе. Вдома на солдата чекає син – першокласник. «Розклав по хаті солдатиків, а я йду, як наступила кажу: «Даню, ти що оце солдатів порозставляв по всій кімнаті, у тебе що за війна? З ким ти воюєш?» А він відповідає: «З Росією», – зі сльозами на очах говорить Галина Семенівна. 

В АТО сина збирали самотужки. Купували і бронежилет, і берці, і печатки, і наколінники. Загалом із Помічної службу в АТО сьогодні несуть 35 хлопців. Готували їх до армії і рідні, і громада. Але і сьогодні багатьом потрібна допомога. З родичами військових, матерями, батьками, дружинами зустрілася дружина народного депутата України Станіслава Березкіна – Ірина Олександрівна. Вона – народилася в Помічній, тут виросла, ходила в школу, тут жили її батьки.

«Я ваша землячка, мені хочеться допомогти і матеріально, і морально вас підтримати, і якщо потрібно когось розшукати», – сказала Ірина Березкіна.

Родичі по черзі говорили про свої проблеми. Віктор Талмазан, батько військовослужбовця скаржився на те, що беруть хлопців до війська незважаючи на погане здоров’я. Люди говорили, що йде зима, а у хлопців немає теплих речей, взуття та спальних мішків. Скаржилися на владу, мовляв вона нічого не робить, а родичі повинні скидатися і забезпечувати солдатів усім необхідним.

Вже наступного дня представники благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір» передали помічнянському волонтеру Віталію Цису, який опікується проблемами військових і якому довіряють, 100 тис. грн. Ці кошти будуть спрямовані на вирішенні проблем військових, які несуть службу в АТО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар