Офіцер із Новгородки виконав свій обов’язок із честю (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Рідні та близькі, батьки Василь Антонович і Ганна Павлівна, кохана дружина Анна, сестра Лілія, всі жителі Новгородки провели в останню дорогу, в неділю 14 вересня, заступника командира І-ї роти з озброєння військової частини А0666 капітана Василя Васильовича Новака.

Щирі слова співчуття висловили заступник голови облдержадміністрації Віта Атаманчук, селищний голова Олександр Сириця та бойовий побратим загиблого. Виступаючі відзначили, що, вболіваючи за свою Батьківщину, за рідну Новгородку, за своїх рідних всім серцем і думками, капітан української армії Василь Новак ціною власного життя з честю виконав свій чоловічий і військовий обов’язок.

Василь Новак народився 31 травня 1985 року в селищі Новгородка. Закінчив 9 класів Новгородківської ЗШ №1. У 2000 році вступив до Криворізького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою. Закінчивши його, вступив до Харківського інституту танкових військ, який успішно закінчив у 2007 році. Відповідно до розподілу, прибув нести службу до в селище Чорноморське Одеської області.

З перших днів бойових дій офіцер перебував на передовій. А 16 липня 2014 року під час мінометного обстрілу позицій АТО та штурму блокпосту біля села Маринівка Донецької області героїчно загинув.

Похоронили Василя Новака з військовими почестями під військовий салют на рідній новгородківській землі, а його душа знайшла спокій у небесній армії. Пам’ять про воїна-героя, доброго і щирого молодого чоловіка Василя Васильовича Новака житиме вічно у пам’яті односельців.

Ольга Лісова для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар