Терористи змушують полонених заявляти про перехід на бік супротивника?

Тактика терористів щодо звільнення захоплених на Сході країни заручників змінилася. Тепер вони вимагають не грошей, а публічної зради полонених.

Про це повідомляють джерела Першої електронної.

Раніше терористи вимагали викуп за звільнення. Потім дедалі частіше вимагали обміну на затриманих терористів. Зараз вимоги злочинців змінилися. Наприклад, сім’я з Новгородки, у якої син потрапив у полон, отримала телефонний дзвінок – терористи вимагали конкретну суму за звільнення заручника. Жителі Новгородки допомогли зібрати родині гроші, здавали мінімум по 100 грн. Коли необхідна сума була зібрана, мати повезла гроші до терористів в зону АТО. Та під час зустрічі терористи відмовились від попередньо узгодженого викупу і заявили – гроші нас вже не цікавлять, ваш син повинен перейти на бік Росії, публічно про це заявити, а вже на території РФ його буде звільнено.

Як повідомляють волонтери, які беруть участь у переговорних процесах про звільнення наших військових з полону, це не поодинокий випадок, а нова тактика терористів. Тому, за їх словами, треба критично ставитись до можливих заяв про свідомий перехід на бік іншої держави військовослужбовців. Це елемент інформаційної війни супротивника, і подібні заяви можуть бути зроблені полоненими під моральним і фізичним тиском терористів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар