Мера Новомиргорода, який збив людину, звільнили за амністією?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Мера Новомиргорода, який у жовтні минулого року спричинив аварію, в результаті чого загинула 26-річна дівчина і постраждав 25-річний хлопець, звільнили за амністією.

Вироком апеляційного суду Кіровоградської області від 15.07.2014 частково задоволено апеляційні скарги прокурора на вирок суду першої інстанції, яким Якова Немировського засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки.

Приймаючи рішення про задоволення апеляційних вимог адвоката, суд погодився з доводами про безпідставне призначене судом першої інстанції покарання і з доводами потерпілих про необхідність збільшення сум відшкодування заподіяної моральної шкоди.

Водночас, зважаючи на те, що на час розгляду справи судом апеляційної інстанції набрав чинності Закон України «Про застосування амністії у 2014 році», яким передбачено звільнення від відбування призначеного покарання осіб, засуджених за вчинення ряду злочинів, мера Новомиргорода звільнено від відбування призначеного йому покарання.

 Але за законом прокуратура має ще 10 днів на оскарження відповідного рішення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар