Голованівськ: “Свобода” бореться з мафією, а Петік – зі “Свободою”?

В Голованівську розгортається конфлікт. Сьогодні група людей під керівництвом голови районної ради Олексія Чушкіна намагалися ініціювати звернення до голови ОДА про недовіру голові Голованівської РДА. Одночасно сам голова РДА Ігор Ткаченко стверджує: кримінальне угрупування намагається змістити його через боротьбу з розкраданням землі та іншими зловживаннями в районі. Все це відбувається на фоні звернень до очільника ВО “Свобода” Олега Тягнибока від місцевих “свободівців” та можливого конфлікту з головою обласної адміністрації, про який говорять джерела Першої електронної у ВО “Свобода”. 

Як стверджують джерела, позаминулої суботи на Кіровоградщині відбулося виїзне засідання партії, на якому були присутні 4 народні депутати від ВО “Свобода”. На цьому засіданні Ігор Ткаченко піддав гострій критиці бездіяльність керівництва ОДА. Це стосувалося у тому числі земельного конфлікту Голованівському районі. Його підтримав голова обласної партійної організації Олександр Ромащенко.

Боротьба за землю і хромові руди?

Першій електронній Олександр Ромащенко розповів, що ситуацію в Голованівському районі проти його однопартійця Ігоря Ткаченка чиниться спротив певною групою людей: “Ігор Ткаченко дуже серйозно взявся за місцевих бандитів. Там є озброєні люди, з автоматичною зброєю. Вони займаються розкраданням бюджету, ви знаєте і про випадок з махінаціями з землею, де знайдені поклади хромових руд. Це і намагається зупинити наш Ткаченко. У зв’язку з цим він і отримує опір. За моїми даними завтра, 15 числа, люди, які організовували мітинг у підтримку Лозинського, ті самі люди на чолі з тією самою особою будуть проводити мітинг проти голови РДА. Наша партія буде підтримувати Ткаченка у боротьбі з місцевою мафією”.

Перша електронна отримала коментар по ситуації і від самого Ігоря Ткаченка: “Завтра у нас буде перевірка з обласної державної адміністрації. І саме під це буде влаштований дебош. Сьогодні під час апаратної наради  ті самі люди намагалися спровокувати конфлікт. Це кримінальне угруповування, яке сиділо в залі засідань у повному складі. Себе вони назвали “активом району”. Вони намагалися підтримати незаконне звернення до голови ОДА про недовіру мені, ініційоване головою районної ради Олексієм Чушкіним, який все це організував і очолив.   Його дружина, редактор місцевої газети, роздрукувала звернення паплюжного змісту проти мене і передала головам сільських рад, щоб вони на нараді з ним виступили. Голови сільських рад на цю провокацію не піддалися. У них це не вийшло. У залі було присутніми 106 чоловік, руки підняло чоловік 30-40. Це якраз ці “громадські активісти”, як вони себе називають. А з приводу перевірки – я на цій посаді 2 місяці і 3 тижні. І район у нас – один з найкращих за показниками”.

Чи є люди озброєні люди на Голованівщині?

Прес-служба УМВС в області Першій електронній інформацію про наявність людей зі зброєю на Голованівщині не прокоментувала, але повідомила, що інформація про участь у масових заходах озброєних осіб не підтверджується.

Чи дійшли листи  «свободівців» до Тягнибока?

Члени голованівської районної організації ВО “Свобода” переконані, що тиск на голову голову РДА пов’язаний із його радикальною позицією по відношенню до Олександра Петіка, викладеною, зокрема, у листах до Олега Тягнибока.

У свою чергу голова ОДА, член ВО “Свобода” Олександр Петік, заявив: “Свободівці Голованівська ніякого листа не передавали. Якщо ви дасте мені інформацію, то я передам привіт як Тягнибоку, так й Ігорю Ткаченку. Тиждень тому всі листи, які направлялися на ім’я Тягнибока, були розглянуті і факти не підтверджені”.

Донецькі “біженці” претендують на землю?

Як писала Перша електронна, на частину земель сільськогосподарського призначення Голованівського району претендують» жителі Донецька та Донецької області: зокрема, більше десятка їх звернулося до ГУ Держземагенства в Кіровоградській області з проханням надати їм безоплатно у власність для ведення особистого селянського господарства ділянки на території Пушківської сільської ради Голованівського району. На території Пушківської сільської ради знаходиться Пушківське родовище хромових руд. За даними ресурсу rareearth.ru у цьому і наступному році вартість хромової руди складе 190 доларів за тонну, а до 2018 року вартість руди підніметься до 214 доларів за тонну.

Під час апаратної наради в ОДА перший заступник начальника головного управління Держземагенства в області Ігор Збаржевецький повідомив, що на Кіровоградщині надаватимуться земельні ділянки “біженцям з Донеччини”.

Наразі відкрите кримінальне впровадження по цій справі, і справу занесено у єдиний реєстр судових розслідувань. За даними Першої електронної рішенням суду уся документація по виділенню землі жителям Донеччини арештована на час слідства.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар