Кіровоград прощався з загиблим героєм (ФОТО)

Сьогодні о 10 ранку на Театральній площі кіровоградці прощались з Юрієм Власенком, який загинув у бою з терористами під Червоним Лиманом.

Юрій Власенко загинув 3 червня, прикриваючи своїх бойових побратимів під час нападу терористів на колону Миколаївської окремої аеробригади, одним з перших прийняв бій і був смертельно поранений. Разом з ним загинув і командир Сеник.

Попрощатись із загиблим героєм прийшли депутати міськради, заступники голів ОДА та обласної ради, секретар міськради, військовослужбовці, сотні кіровоградців.

Під час емоційного виступу заступник голови ОДА Атаманчук закликала не бути байдужими, адже саме байдужість українців привела агресора на нашу землю.

Секретар міськради Іван Марковський запропонував, щоб одна з вулиць Кіровограда носила ім’я загиблого військового.

Батько загиблого, Олександр Власенко, згадав, як мати просила сина не їхати. “Хто, як не я?” – відповів їй Юрій.

Підполковник Савко, який пам’ятає Юрія ще з часів проходження строкової служби, згадував, як Юрій сам просився у спецпідрозділ, а пізніше, коли почалася військова агресія, добровольцем одним з перших повернувся до своєї аеробригади.

“Наш священний обов’язок – захистити мирних жителів і помститись загарбникам” – заявив підполковник.

Після прощання з героєм біля театру під вигуки “Герої не вмирають!” Юрія Власенка, представленого посмертно до державної нагороди, провели до місця поховання – Старобалашівського кладовища.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар