Свербіж шкіри: що це може бути?

Якщо у Вас час від часу з’являється бажання розчесати ті чи інші ділянки шкіри, варто звернутися до лікаря. Адже це може свідчити про наявність якогось більш серйозного захворювання.

Позбутися набридливого симптому можна тільки після усунення причини його появи. А, значить, потрібно звернутися до фахівця і пройти лікування. І чим раніше – тим краще. Оскільки неприємні відчуття на перших порах з’являються час від часу, людина звертається за медичною допомогою тільки тоді, коли починає свербіти, практично не перестаючи. А в цьому випадку допомогти вже набагато складніше.

Основними причинами свербежу можуть бути різні захворювання шкіри (короста, псоріаз, дерматити, алергічні, грибкові, запальні та інші), нирок, печінки і жовчовивідних шляхів, хвороби нервової системи та психічні розлади. Свербіж шкіри часто зустрічається у людей зі схильною до сухості шкірою, частіше в більш похилому віці. Саме через те, що причиною можуть бути різні захворювання, діагностика забирає у фахівця чимало часу і може бути досить складною. А лікування залежить саме від причини, що викликала хворобу.

Дуже важливо перед зверненням до дерматолога не змащувати і не обробляти вражені місця, так як це значно ускладнить діагностику. Не варто відтягувати свій візит до лікаря – тільки він зможе встановити причину появи свербежу та призначити адекватне лікування. Бабусині рецепти в цьому випадку можуть тільки нашкодити і погіршити ситуацію.

Ніколи не займайтеся самолікуванням!

У медичному центрі «ДокторПРО» можна записатися на прийом до досвідченого дерматолога. Дзвінки тут приймаються цілодобово! Вам допоможуть вибрати зручний час відвідування лікаря і дадуть відповідь на всі питання. До речі, в «ДокторПРО» Ви можете отримати допомогу не тільки при шкірній сверблячці, але і при наявності інших поширених захворювань: екземі, псоріазі, акне (вугреві висипання), грибку стопи та нігтів. Тут також проводиться видалення кондилом, бородавок і папілом радіохвильовим методом, в тому числі області паху.

Дбайте про здоров’я і красу своєї шкіри!

 Матеріал розміщений на правах реклами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар