Російсько-окупаційні війська відновили обстріли меж мирних населених пунктів

Речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Дмитро Гуцуляк / © mediarnbo.org

Доби, що минула, сили агресора так і не змогли повністю втриматися від порушень режиму перемир’я. Більше того, ворог не лише не відмовився від організації щодо захисників України вогневих провокацій, окупанти відновили обстріли меж мирних населених пунктів із заборонених Мінськими угодами видів озброєнь.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на ІАЦ РНБО.

Загалом минулої доби уздовж усієї лінії зіткнення противник провів 5 прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України. Зауважимо, що наші підрозділи цього дня повністю дотримувалися засад перемир’я і не відповідали на підступні дії загарбників.

На жаль, у результаті ворожого прицільного обстрілу неподалік Авдіївки загинув один український воїн, 1996 р.н.

Висловлюємо співчуття рідним і близьким нашого захисника, який віддав життя за мирне майбуття України!

Повідомляємо, що внаслідок обстрілів з мінометів калібру 82 мм два наших військовослужбовця зазнали бойових травмувань. Їх доставили до лікувальних закладів. Стан їхнього здоров’я – задовільний.

Луганський напрямок

Противник упродовж дня не проводив щодо українських сил заходів вогневого впливу. Проте після 21-ї години ворог активізувався. Спершу окупант відкрив вогонь із стрілецької зброї по оборонцям, які утримують позиції довкола Станиці Луганської. Тим часом сили агресора майже дві години тримали в напрузі ситуацію і на підступах до Новоолександрівки, використовуючи міномети та озброєння БМП. Тут загарбники випустили 10 мін калібру 82-мм. Загалом ворог провів на Луганському напрямку 3 прицільні обстріли позицій наших захисників.

Окрім того, російсько-окупаційні війська з 21.30, протягом 20 хвилин, з мінометів калібру 120 мм підступно обстріляли околиці прифронтового Кримського, де розірвалися 3 міни цього калібру. За попередньою інформацією, потерпілих серед мирного населення немає.

Донецький напрямок

Зафіксовано два порушення режиму тиші, злочинно скоєні російсько-окупаційними підрозділами. У передобідню пору незаконні збройні формування понад півгодини обстрілювали опорні пункти українського війська на підступах до Павлополя, що на Приморській ділянці нашої оборони. Зокрема, тут працювали снайпери противника. Починаючи з близько 14.30 вогневому впливу із ворожих великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї піддалися наші укріплення в передмісті Авдіївки.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Встановлено, що 25 січня черговий так званий «гуманітарний конвой» з Росії доставив на тимчасово окуповану територію Донбасу вантаж військового призначення для російських окупаційних військ, зокрема, технічні засоби розвідки і радіостанції. Попри заяви керівництва Російської Федерації щодо винятково мирного призначення вантажів таких от «конвоїв», вони є одним із способів підтримки загарбника та псевдодержавних терористичних утворень на сході України. Головним наповненням т.зв. «гуманітарних» вантажів на окуповані Росією території України, передовсім є обладнання й устаткування військового призначення для бойовиків.

Учора Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак у рамках офіційного візиту до Федеративної Республіки Німеччина взяв участь у Семінарі, що проходив на базі Європейського центру досліджень з питань безпеки імені Джорджа Маршалла

Міністр оборони України виступив під час сесії, присвяченої досягненням та викликам проведення оборонної реформи в Україні, про хід якої він детально ознайомив присутніх.

Також в роботі сесії взяли участь народні депутати України та представники Уряду. Тут відбулася дискусія з обговорення ідеї вдосконалення, поліпшення взаємодії між парламентарями і представниками оборонного відомства країни шляхом проведення семінарів на базі Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

Міністр оборони України зазначив, що якісна узгоджена взаємодія між законодавцями і відповідальними представниками оборонного відомства є запорукою успішної законотворчої діяльності. Він підтримав ідею розширення заходів взаємодії та залучення до них керівництва облдержадміністрацій, міністерств і відомств.

Протягом 2017 року за напрямом тилового забезпечення Міноборони укладено понад 600 договорів за результатами проведених 372 процедур закупівель

Про це під час брифінгу в прес-центрі оборонного відомства поінформував тимчасово виконуючий обов’язки директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони полковник Олег Лутченко. Торік уперше для військових частин закуплено сучасне технологічне та холодильне обладнання на суму 83 мільйони гривень. Зокрема, це пароконвекційні печі, сучасні лінії роздачі, посудомийні машини, термоконтейнери для перевезення готових страв. Також закуплено і поставлено до військових частин 189 тисяч комплектів нових добових польових наборів продуктів. Забезпечення військових новими добовими наборами під час виконання спеціальних завдань є важливим кроком підвищення боєздатності й автономності в бойових умовах.

На потреби Збройних Сил України за напрямками пально-мастильних матеріалів і спеціальних рідин, продовольчого та речового забезпечення торік було передбачено майже 8,7 мільярда гривень.

А послуг з харчування особовому складу надано на суму понад 3,1 мільярда гривень. Також уперше торік закуплено предмети речового майна, які раніше у війська не постачалися. Йдеться, зокрема, про окуляри захисні балістичні, літні черевики з високими берцями, повсякденну форму нового зразку, наколінники й налокітники.

У 2018 році за рахунок збільшення фінансового ресурсу на 39% порівняно з 2017-м, у війська постачатимуть понад 20 найменувань нових предметів речового майна. Зокрема, це спеціальні, утеплені та літні костюми для екіпажів бойових машин, індивідуальні маскувальні комплекти, пальта хутряні, різні сумки й підсумки. А за рахунок збільшення у 2018-му на 54% фінансового ресурсу заплановано створити перехідні запаси пально-мастильних матеріалів. 50 військових частин цьогоріч мають перейти на систему харчування із застосуванням каталогу продуктів харчування. Для цього вже у лютому розпочнуть закупівлі сучасного технологічного обладнання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар