Група Креатив інвестувала 7 млн. дол. США в унікальний для соєвої галузі проект з енергозбереження

Група Креатив, провідна українська агропромислова компанія, один із найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, реалізувала унікальний для соєвої галузі проект у сфері енергозбереження. На власному заводі з переробки сої (Кіровоградська обл.) наприкінці травня 2014 року Група вводить в експлуатацію котел з нагріву водяної пари, який дозволить запобігати спалюванню біля 1,7 млн. куб. м газу на місяць.

Котел на соєвому заводі Групи Креатив перероблятиме вторинну сировину: щогодини у котлі спалюватиметься біля 3 тонн лушпиння насіння соняшника та соєвих бобів. Інвестиції у проект встановлення котла компанії Hurst, одного з провідних світових виробників котельних установок, становлять 7 млн. дол. США.

«Проект є справді унікальним для соєвої галузі: якщо на підприємствах з переробки насіння соняшника в Україні такі системи вже мають місце – то аналогів її на соєвих підприємствах немає. Він дозволить нам іще більш ефективно використовувати продукти переробки сировини і підвищити економію природного газу у виробництві Групи загалом до 3,7 млн. куб. м на місяць», – зазначив Юрій Давидов, голова правління Групи Креатив.

Нагріта пара є основним альтернативним джерелом енергії на підприємствах Групи Креатив, щомісяця для її отримання компанія спалює понад 5 000 тонн лушпиння: це дозволяє Групі сьогодні заощаджувати близько 2 млн. куб. м природного газу на місяць, а завдяки запуску котла на соєвому заводі показник економії збільшиться удвічі.

«Розвивати енергозберігаючі технології, які працюють на вторинній сировині, нам допомагає потужне виробництво: у 2013 році ми перейшли символічний рубіж переробки 1 млн. тонн насіння соняшнику і закріпили свої позиції в трійці лідерів ринку. Ми також значно розширили потужності з переробки соєвих бобів у 2013 році – до 270 тис. тонн на рік і поступово виводимо соєвий завод на повне завантаження», – додав Юрій Давидов.

У 2014 році Група сфокусується на розвитку ключових бізнес-напрямів та реалізації інфраструктурних проектів. Зокрема, Група планує ввести в експлуатацію 2 нові елеваторні комплекси сукупною потужністю близько 126 тис. тонн, що збільшить загальні потужності зі зберігання сільгоспкультур Групи до понад 500 тис. тонн. Крім того, компанія планує розпочати будівництво власного терміналу з перевалки олії загальною потужністю в 1 млн. тонн.

У 2013 р. підприємства Групи переробили близько 1,051 млн. тонн насіння соняшнику, при цьому компанія виробила близько 467 тис. тонн соняшникової олії та 405 тис. тонн соняшникового шроту. Розширюючи соєвий напрям, Група Креатив більше ніж удвічі наростила обсяги переробки соєвих бобів у 2013 р. – до 171 тис. тонн. Компанія також утримує лідерську позицію на жировому ринку, виробивши у 2013 році близько 93 тис. тонн жирів і маргаринів.

Про Групу Креатив:
Група Креатив – провідна українська інтегрована агропромислова компанія, один із найбільших переробників сільськогосподарської продукції в Україні, який займається виробництвом соняшникової олії і шроту, жирів та маргаринів, соєвої олії і шроту, біопаливних пелет, а також сільським господарством – рослинництвом та тваринництвом. На українському ринку Група є одним із лідерів у виробництві жирів та маргаринів (із долею ринку близько 30%), входить до ТОП-3 українських переробників насіння соняшнику за встановленими потужностями, а також є однією з провідних компаній із переробки сої (із долею ринку близько 24% за встановленими потужностями). Виробничі потужності Групи Креатив зосереджені в Кіровоградській області та представлені 9 заводами. Також Група має 8 елеваторних комплексів у Кіровоградській, Миколаївській, Київській, Дніпропетровській та Сумській областях, рослинницькі господарства та тваринницький комплекс. Детальніше про компанію: http://www.creativegroup.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар