Фільм “Кіборги” подаватимуть на “Оскар” від України

© zn.ua

Український повнометражний художній фільм режисера Ахтема Сеїтаблаєва про оборону Донецького аеропорту під час війни на Донбасі “Кіборги” збираються подавати на кінопремію “Оскар” від України.

Про це в ефірі “5 каналу” сказав актор та режисер Ахтем Сеїтаблаєв, повідомляє Перша електронна газета.

“Ми будемо подаватися. Побачимо, як вирішать члени українського оскарівського комітету”, – зазначив він.

Водночас Сеїтаблаєв зауважив, що переважна більшість міжнародних фестивалів класу А дуже ревно ставиться до прокату стрічки перед тим, як вона потрапляє на фестиваль.

Він також розповів про перспективи прокату “Кіборгів” за кордоном:

“Я про це мрію. Ми драматургію побудували таким чином, щоб… не тільки в Україні, ми розраховували на західного глядача, принаймні я про це мрію, щоб стрічку побачили, ведуться перемовини зараз з Польщею, з країнами Прибалтики, з Німеччиною, є зацікавленість в Канаді і США. Ще ніяких договорів не підписано, тільки перемовини. І ми свідомо зробили так побудували архітектоніку нашої розповіді, щоб будь-який глядач, який буде дивитися нашу стрічку, він зрозумів хто є хто і що відбувається. І тому в нас і двомовність у фільмі присутня, якраз щоб підкреслити, що мова йде про цивілізаційний вибір… Зараз вже є нібито меморандум із МЗС про показ “Кіборгів” у кожній амбасаді по всьому світові. І Президент підтримує це наше бажання. Таким чином через горизонтальну культурну дипломатію показувати українське кіно”.

Детальніше дивіться у відео:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар