Із 1 січня швидкість авто у населених пунктах знижують до 50 км/год

Ілюстрація: prompolit.info

Із 1 січня 2018 року максимально дозволена швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах зменшена до 50 км/год – із нинішніх 60 км/год.

Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів №883 від 10 листопада 2017 року, опублікованій у газеті “Урядовий кур’єр” 27 листопада, повідомляє Перша електронна.

“Уряд вніс зміни до Правил дорожнього руху. Постановою зменшено максимально дозволену швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах із нинішніх 60 до 50 км/год. Це в свою чергу сприятиме значному підвищенню рівня безпеки дорожнього руху та збереженню життя людей”, – йдеться в повідомленні.

Постанова набуває чинності з 1 січня 2018 року.

Зазначається, що на сьогодні в більшості країн ЄС дозволена швидкість руху транспортних засобів у населених пунктах становить не більше 50 км/год, а в особливих пунктах – 30 км/год.
Прийняття акта дозволить наблизити національне законодавство до законодавства Європейського Союзу.

Цей же документ передбачає, що перше водійське посвідчення видаватиметься терміном на два роки, і протягом цього періоду водієві буде заборонено перевищувати швидкість 70 км/год.

Якщо протягом перших двох років за кермом водій порушив правила дорожнього рух не більше двох разів, можна буде отримати нове водійське посвідчення.

“Обмін посвідчення водія, виданого вперше, після закінчення терміну його дії, здійснюється без складання іспитів за умови вчинення особою протягом двох років з дня видачі посвідчення не більше двох адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху”, – йдеться в повідомленні.

Повернення водійського посвідчення особам, які отримали його вперше і позбавлені права керування транспортними засобами, не здійснюється.

“Відновлення права на керування транспортними засобами у такому випадку здійснюється шляхом отримання нового водійського посвідчення, після проходження позачергового медичного огляду і після складання теоретичних і практичних іспитів у сервісному центрі МВС”, – йдеться в повідомленні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар