Креативні кропивничани шукають нові формати для міжміської комунікації

У рамках проекту-візиту “Мости до міста: Кропивницький-Львів-Червоноград”, що його реалізовувала Урбаністична платформа «Мости до міста», було створено урбаністичну відео поезію соціальної дії.
Її автором є учасник візиту Артем Луценко, координатор Мистецької формації Типовий Поет.

Відеопоезія «Говори зі мною, говори зі мною..» створена за мотивами вірша Юрія Іздрика “Молитва”.

«Урбаністичним тлом відеопоезії є Львів – неочікуваний, не туристичний, з сотнями історій та образів, деталей і кольорів, які провокують до роздумів і переосмислень своїх шляхів, відстаней, битв. Поезія, обрана для візуалізації, резонує сучасним викликам України. Кожен знайде свій кут для перепрочитання і переосмислення. “Говори зі мною, говори зі мною…” – імператив відеопоезії. Говорити – це шлях для порозуміння між людьми з різних куточків України», – розповідає авторка проекту-візиту Ірина Ткаченко. – «Завдяки участі у Програмі національних обмінів та Містки громадської активності,було створено арт-продукт, який і поза проектом-візитом продовжуватиме будувати мости між людьми з різних куточків нашої країни».

Це друга відепоезія з урбаністичним підтекстом, яку створює Артем Луценко в рамках проекту «Мости до міста» . Перша відео поетична стрічка з’яивлася навесні і називається «Мости».

Детальніше про можливості Програми національних обмінів можна дізнатися за посиланням bridges.org.ua.

Проект “Мости до міста: Кропивницький-Львів-Червоноград”, реалізується в рамках Програми національних обмінів, за фінансування Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США)”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар