Минулої доби у зоні АТО загинули 3 українських військових, 9 – отримали поранення

Ілюстрація

Минулої доби у зоні АТО внаслідок бойових дій 3 українських військових загинули, 9 – отримали поранення та травмування.

Про це повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Найбільші втрати припали на Мар’їнку, де внаслідок розриву одиниці озброєння 2 військовослужбовців загинули, 5 отримали поранення, ще 1 військовий отримав травмування. Всі поранені госпіталізовані. Органи правопорядку проводять розслідування».

Один український військовий загинув внаслідок обстрілу, здійсненого бойовиками поблизу Водяного. По одному військовому було поранено внаслідок обстрілів у Кряківці, Новоолександрівці та Широкиному.

На Донецькому напрямку між 19:00 та 23:00 бойовики вели активний мінометний вогонь у районі ділянки фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка». Найбільш напружена ситуація спостерігалась поблизу Авдіївки.

«Тут російсько-окупаційні війська протягом майже чотирьох годин вели активний вогонь з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. По позиціях українських військових поблизу міста ворог випустив 85 мін різних калібрів», – зазначив полковник Лисенко.

Аналогічна ситуація спостерігалася у Кам’янці та на позиції «Шахта Бутовка», де бойовики випустили по українських позиціях ще близько 40 мін. Українські військові відкривали вогонь у відповідь.

«Окрім цього, бойовики здійснили короткий обстріл з озброєння на БМП по Луганському», – додав речник МОУ з питань АТО.

На Луганському напрямку більшість обстрілів з боку бойовиків припала на ділянку фронту Троїцьке – Новотошківське.

«Одразу після опівночі бойовики відкрили вогонь з гранатометів та кулеметів по Новозванівці. Після цього на усій лінії розмежування запанувала тиша до 15:00, коли збройні провокації з боку ворога відновилися – окупанти відкрили вогонь з мінометів по Троїцькому», – зазначив полковник Лисенко.

Пік вогневої активності бойовиків припав на відрізок часу між 21:00 та 00:00.

«Тоді бойовики провели по одному мінометному обстрілу у Новотошківському та Новозванівці, а також активно відкривали вогонь з озброєння на БМП по Золотому​та Новоолександрівці», – пояснив речник МОУ з питань АТО. У Щасті бойовики відкривали вогонь з гранатометів.

На Маріупольському напрямку близько 4:00 бойовики почали обстріл української позиції біля Мар’їнки.

«Українське командування оперативно ухвалило рішення про відкриття вогню у відповідь», – зазначив полковник Лисенко.

Під час стрільби одна одиниця озброєння ЗСУ вийшла з ладу та розірвалася. Внаслідок цього інциденту українські військові понесли втрати.

«Пополудні бойовики відновили обстріли позицій ЗСУ. Ворог провів по одному короткому мінометному обстрілу по Красногорівці, Талаківці та Широкиному», – повідомив речник МОУ з питань АТО.

Також незаконні збройні формування тричі відкривали вогонь з озброєння на БМП по Чермалику. По інших позиціях українських військ на ділянці фронту Павлопіль – Широкине бойовики вели вогонь з легкого озброєння.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар