Після взлому бази M.E.Doc вірус “Petya A” розіслали тільки обраним

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Компанія M.E.Doc: Вірус Petya A був розісланий на комп’ютері користувачів через хакерський злом. Про це в ефірі Громадського радіо розповіла управляючий партнер компанії Олеся Вінник. Єдина проблема, яка виявилася в ході перевірки пов’язана із переадресацією. Всього у компанії близько 400 тис. користувачів, але зазнали атаки не усі, а тільки ті, як були вибрані хакерами для розсилки.

Програма M.E.Doc., яку у кіберполіції звинувачують у розповсюдженні вірусу Petya A, не була заражена, вірус був розісланий на комп’ютери користувачів через те, що сервер компанії був підмінено. Про це в ефірі Громадського радіо розповіла управитель партнер компанії Олеся Вінник. За її словами, хакери також зламали систему програми.

Також Олеся Вінник зазначила, що компанія не закликала своїх клієнтів не користуватися антивірусами, а навпаки рекомендувала систематично перевіряти програму M.E.Doc. і увесь комп’ютер.

Всього у компанії близько 400 тис. користувачів, але зазнали атаки не усі, а тільки ті, як були вибрані хакерами для розсилки.

«Зараз компанія вжила заходів щодо інших втручань в дію програми», – сказала Вінник.

Нагадаємо, як повідомляло Громадське радіо, 27 червня Україну вразила найпотужніша хакерська атака за усю вітчизняну онлайн-історію. Різновиди вірусу Petya крім України зачепили інші країни Європи та навіть Азії. Пізніше з’явилися відомості про те, що можлива друга хвиля вірусу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар