За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 5 військовослужбовців дістали поранення і травми. Ці втрати сили АТО понесли під час ворожих обстрілів у Кримському, районі Авдіївки та у Зайцевому.

Повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Триває протистояння вздовж усієї лінії фронту, причому найгарячіше залишається у районі бахмутської траси та поблизу Попасної. Вчора, починаючи з обіду і до пізнього вечора, на цих ділянках ворог застосовував міномети. Кожен з таких епізодів використання бойовиками забороненого озброєння (а всього їх відбулося більше 10) супроводжувався відкриттям вогню з гранатометів, кулеметів а також бронетехніки. Також по два обстріли з боку противника відбулося поблизу Щастя та у Станиці Луганській. Один з них, у Старому Айдарі, що неподалік Щастя, був мінометним.

Загалом окупанти порушували режим тиші на Луганському напрямку 21 раз, з яких 12 – з використанням мінометів.

Донецький напрямок

За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, вчорашня доба розпочалася масованим ворожим танково-артилерійським обстрілом наших позицій у Авдіївці. Практично у той самий час – близько 1-ї ночі – окупанти випустили 20 артилерійських снарядів по українських укріпленнях у районі світлодарської дуги.

Після цього, до самого кінця доби, важкого озброєння ворог практично не застосовував на Донецькому напрямку. Винятками були випадки застосування окупантами мінометів у авдіївській промзоні та у Новгородському, де сумарно ворог випустив понад 20 мін. Натомість вчора противник часто вдавався до збройних провокацій – стріляли бойовики з легкого озброєння по всій лінії фронту за винятком району Донецького аеропорту.

Усього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 17 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Окупанти продовжують широко застосовувати важке озброєння, у тому числі проводячи обстріли житлових кварталів прифронтових населених пунктів.

Так, вчора о 17:40 бойовики з мінометів обстріляли с. Бердянське неподалік Маріуполя.

Пошкоджено кілька будинків. Один із них постраждав дуже серйозно: зруйновано дах та стелі. В іншому будинку сталася пожежа.

Потужні артилерійсько-мінометні обстріли з боку російсько-окупаційних військ відбулися у Гранітному та сусідній з ним Новоселівці Другій.

У Широкиному у другій половині доби бандформування проводили короткотривалі мінометні обстріли, а також тричі вистрілили з танку. Випадки застосування легкого озброєння ворогом проти наших захисників вчора фіксувалися зрання і допізна на лінії фронту від Красногорівки до крайнього півдня напрямку.

Таким чином, усього вчора на Маріупольському напрямку сталося 28 ворожих обстрілів, 7 з яких – з важкого озброєння.

Правоохоронці затримали мешканця с. Ольгинка Волноваського району Донецької області, який торгував зброєю

Вилучено чотири гранатомета РПГ-22 та РПГ-7 і майже 500 набоїв до автомата Калашникова. Правопорушник – раніше судимий, і продавав гранатомети, щоб заробити грошей і придбати алкогольні напої.

Ще один колишній бойовик успішно скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

Мешканець Слов’янська під впливом російської пропаганди у 2014 році вступив до лав НЗФ. Пізніше він довго переховувався, побоюючись кримінальної відповідальності. Дізнавшись про Програму СБУ, чоловік добровільно розповів правоохоронним органам про всі обставини своєї діяльності та сприяв слідству. Згодом суд звільнив його від кримінальної відповідальності. Після завершення судового засідання чоловік звернувся до бойовиків із закликом скласти зброю та повертатися до мирного життя.

Військовослужбовці ССО провели навчання, виконавши стрибки з парашутом

Захід проводився за участю вертольота Мі-8МТ з парашутними системами різних типів з висоти у 600 та 3000 метрів. Також низка військовослужбовців працює за спеціальною програмою, щоб в майбутньому успішно користуватися новітнім обладнанням американського виробництва – парашутними системами «Інтрудер».

У лавах ВМС ЗСУ відбулося інструкторсько-методичне заняття з організації зберігання зброї та боєприпасів, а також дій у надзвичайних ситуаціях

Офіцери флоту обговорили порядок здійснення евакуації особового складу, мешканців міста, техніки, озброєння та майна у випадку виникнення надзвичайної ситуації, а також алгоритм розгортання та діяльності рятувально-евакуаційних пунктів. Також значна увага під час заняття приділялася протидії диверсіям та терористичним актам з використанням БПЛА на військових об’єктах.

На військовому полігоні в Луганській області відбулися змагання офіцерів ЗСУ, НГУ та ДПСУ

Тема конкурсу – стрільба. Кожен учасник повинен був вразити якомога більше мішеней у визначений час, розібрати і зібрати зброю, а також якнайшвидше надати умовному пораненому першу медичну допомогу. Перемогу здобули артилеристи ЗСУ.

У 184-му Навчальному центрі Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного відбувся черговий випуск сержантів-інструкторів, які працювали разом з військовослужбовцями ЗС Латвії

Це вже шоста зміна; сертифікати отримали 24 випускники. Загалом уже підготовлено понад півтори сотні українських інструкторів, які тепер будуть навчати курсантів у 184-му Навчальному центрі.

У Маріуполі відкрили пам’ятний знак на честь прикордонників, які загинули під час ворожого обстрілу міста близько 3 років тому

На камені викарбувані прізвища загиблих: майори Микола Зайцев та Віталій Вінніченко, прапорщик Володимир Гречаний, старшина Сергій Єпіфанов і працівник ДПСУ Олександр Островський.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар