У зоні АТО загинув один український військовий, ще п’ятеро – отримали поранення

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовий загинув, 5 – отримали поранення та травмування. Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблого воїна.

Пише ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Минулої доби інтенсивність обстрілів з боку російсько-окупаційний військ знизилась. В той же час ворог вів турбуючий вогонь з легкого озброєння та мінометів практично на всій лінії розмежування. Вночі бойовики здійснили по одній збройній провокації в Малиновому, Лобачевому та Жовтому. Протягом другої половини доби бойовики провели мінометні обстріли позицій українських військових в Трьохізбенці, Кряківці, Новотошківському, Катеринівці та Новоолександрівці. У більшості випадків, бойовики вистрілювали до 10 мін.

За минулу добу на Луганському напрямку відбулося 18 обстрілів з боку ворога, зокрема 8 – з мінометів. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Вчора епіцентром бойових дій була ділянка фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутівка», де між 18 та 23 годинами ворог провів ряд обстрілів середньої потужності, випустивши по нашим позиціям більше 110 снарядів та мін. Варто зазначити, що в Кам’янці бойовики двічі відкривали вогонь з танків. Українські військові відкривали вогонь у відповідь на найбільш зухвалі обстріли з боку ворога.

Внаслідок ворожого вечірнього обстрілу в Авдіївці пошкоджено 1 будинок.

Одна збройна провокація з мінометів сталася в Луганському. В районі Донецького аеропорту бойовики вели вогонь виключно з легкого озброєння, а в Зайцевому – з озброєння БМП.

Вчора на Донецькому напрямку відбулося 12 обстрілів з боку ворога, зокрема 7 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Минулої доби російсько-окупаційні війська вчергове провели артилерійські обстріли наших тилових позицій. О 1.40 окупанти відкрили вогонь з артилерії калібру 152 мм по Графському, що розташований більш ніж у 14 кілометрах від лінії розмежування. За неповних дві години бойовики випустили по наших позиціях 60 снарядів. Після 3 ночі окупанти застосували ствольну артилерію по сусідній Ольгинці, що знаходиться в 6 кілометрах від переднього краю.

Згадані обстріли призвели до пошкодження житлових будинків.

У с. Ольгинка постраждали всі 12 будинків на Центральній вулиці. Руйнування досить серйозні – вибиті шибки, пошкодження стін, дахів, парканів тощо. Також у с. Графське ворожі артилерійські снаряди розірвалися поблизу гуртожитку місцевого коледжу.

На ділянці фронту Чермалик – Широкине ворог відкривав вогонь з легкого озброєння і вдень, і вночі. Також тут відбулося по одній збройній провокації з мінометів – у Чермалику та Павлополі.

Вчора близько 22-ї години НЗФ обстріляли житлові квартали Мар’їнки, застосувавши БМП та гранатомети. Внаслідок обстрілу виникла пожежа в одному з будинків. На щастя – без жертв серед населення.

Вчора на Маріупольському напрямку відбулося 27 обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння.

Днями суд Чернівців засудив до одинадцяти років позбавлення волі бойовика т.зв. «ДНР»

Правоохоронці встановили, що мешканець Макіївки у серпні 2014 року приєднався до НЗФ, у лавах якого брав активну участь у бойових діях до початку 2017 року, коли був затриманий під час бойового зіткнення силами АТО. У ході слідства затриманий, зокрема, засвідчив численні факти участі у незаконних збройних формуваннях громадян Росії, у тому числі російських військових, які перед відправленням до України проходили тренування у спеціальних таборах на території РФ.

На військовому полігоні на Миколаївщині відбувся заключний етап батальйонних тактичних навчань з бойовою стрільбою окремої батальйонної тактичної групи 81 окремої аеромобільної бригади ВДВ

Тактичні навчання проходили у тісній взаємодії з авіацією Повітряних Сил, а також ударною армійською авіацією Сухопутних військ ЗСУ. Активна фаза навчань розпочалася із нанесення вогневих уражень сил умовного противника армійською авіацією та артилерійських підрозділів ВДВ. Далі, десантники за підтримки танкових підрозділів перейшли до відпрацювання рейдових дій в тилу умовного противника. Після цього, для сприяння подальшим бойовим діям десантників відбулося парашутне десантування особового складу, а також вантажів з важким піхотним озброєнням та боєприпасами.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар